Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Novou autobusovou linkou přímo do práce

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 30. 03. 2016 18:27
  • Doprava

Sdílet článek

V rámci výstavby nového logistického areálu v Rychnově u Jablonce nad Nisou, který je situován mezi rychlostní komunikací I/35 a kostelem Sv. Václava, byla zavedena autobusová linka č. 159. Od 29. února je na lince v platnosti plný rozsah dopravy bez omezení.

V současné době je zavedeno šest spojů z Liberce a pět do Liberce, jezdí v pracovní dny a jejich časová poloha je přizpůsobena začátkům a koncům směn ve společnosti Inteva Products, která se v areálu také nachází. O nedělích a svátcích jede každým směrem vždy jeden spoj ve večerních hodinách (na noční směnu). Linka vede přes zastávku Liberec – Rochlice a končí na zastávce Rychnov nádraží, kde je možný přestup na železniční dopravu.

Cestující zaplatí za jednotlivou nepřestupní jízdenku 30 Kč jedním směrem a s využitím karty Opuscard 27 Kč. Na osobní Opuscard lze využít časových kupónů pro oba směry libovolně, a to na 7 dní za 216 Kč, na 30 dnů za 810 Kč a na 90 dnů 2187 Kč.

Veřejná doprava Libereckého kraje se snaží reagovat na potřeby obyvatel. Nová linka č. 159 nabízí dostatečnou kapacitu jak zaměstnancům nově otevřeného areálu společnosti Inteva Products v Rychnově u Jablonce n. N., tak ostatním cestujícím. „Linka doplňuje dnešní nabídku spojení vlakem z Rychnova do Liberce. Věříme, že i občané Rychnova linku využijí. Zajímavá možnost spojení do Liberce se nabízí i lidem z Pulečného, protože mezi linkami 159 a 101 je v Rychnově návaznost,“ říká Otto Pospíšil, zástupce ředitele společnosti KORID LK.

„Jsme rádi, že jsme se s Libereckým krajem dohodli a že bylo možné linku pro naše zaměstnance zavést,“ říká Hana Černá ze společnosti Inteva. „Naše společnost na provoz linky přispívá, takže je i v našem zájmu, aby naši zaměstnanci linku využívali. Věříme, že s ní budou spokojeni,“ dodává.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky