Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nový integrovaný dopravní systém IDOL byl spuštěn

Šírová Květa

  • 01. 07. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8376|autor:Šírová Květa|email:kveta.sirova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 324|mobil:|aktualizace:]

Cestující tak budou moci využívat všech výhod nového systému a cestovat tak pohodlněji a levněji pouze s jedním jízdním dokladem v MHD, ve vlacích i v příměstské dopravě. Slavnostní tiskové konference, která se konala v tramvaji označené barvami IDOLu ve Fügnerově ulici v Liberci se zúčastnili Martin Sepp – náměstek hejtmana Libereckého kraje, resort dopravy, Petr Prokeš – KORID, spol.s.r.o. a zástupci všech zapojených dopravců - DPML, a.s., ČSAD Liberec, ČSAD Semily, ČSAD Česká Lípa a ČSAD Jablonec n/N a České dráhy. „Celý projekt je nastaven tak aby přilákal cestující do hromadné dopravy a usnadnil její používaní. Jsem potěšen, že se IDOL podařilo dovést až do konce a věřím, že úsilí a čas vynaložené do přípravy projektu přinesou očekávané ovoce v podobě tisíců spokojených cestujících.“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp. Karta opuscard může sloužit také jako elektronická peněženka. Její majitel si na ni může vložit finanční hotovost a tu čerpat při cestování. Vklady lze provést na předprodeji zapojených dopravců, u řidičů příměstské autobusové dopravy nebo na obsazených stanicích ČD označených logem IDOL. „Také vlastníci Liberecké městské karty mohou začít využívat všech výhod a cestovat levněji a pohodlněji. Stačí jim pouze přeprogramování karty, které lze provést v předprodeji MHD Liberec ve Fügnerově ulici. Pokud někteří vlastní kartu ČSAD, bude jim platit až do konce roku 2010. Tuto kartu však nelze použít jako nosič pro jízdenku IDOL. V rámci oblasti IDOL dnes končí komerční sleva ve formě desáté jízdy zdarma a 5% sleva při placení jízdného kartou ČSAD.“ dodává Petr Prokeš, ředitel společnosti KORID LK, spol s r. o., která od samého počátku řídí projekt IDOL. Více informací o pilotním projektu IDOL naleznete na www.iidol.cz nebo na telefonním čísle +420485110073. Více informací o Liberecké krajské kartě opuscard naleznete na www.opuscard.cz .







 







 







 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky