Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nový web na Frýdlantsku nabízí spolupráci

Mgr. Langer Jiří

  • 09. 06. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8235|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Redakce nové webové stránky nabízí spolupráci na nových webových stránkách http://www.freedlantsko.eu, které chtějí zevrubně informovat o Frýdlantském výběžku. Její snahou je vytvořit živý web, jenž bude mimo základních informací (obce a města, ubytování, pracovní příležitosti, kultura, kalendář akcí, pohled k sousedům, hraniční přechody, atd.) přinášet také podrobné zpravodajství z tohoto regionu.

„Nechceme konkurovat oficiálním webům obcí nebo jiných organizací a spolků, ale vytvořit jakési „zastřešující“ stránky přinášející ucelený pohled na Frýdlantsko. Naopak chceme konkurovat tištěným médiím, které se vesnicím věnují pouze tehdy, když se v nich někdo oběsí nebo zastřelí,“ uvedl za redakci petr Bíma.

Cílem projektu by mělo být zviditelní tohoto poněkud zanedbávaného území navenek (pro potenciální návštěvníky), stejně tak jako informování jeho obyvatel o tom, co aktuálního se děje v jejich okolí.

„Současná podoba www.freedlantsko.eu trpí nejen nedostatečným množstvím informací, které jsme čerpali z nejrůznějších dostupných zdrojů, ale i nouzí obrazového materiálu. Předpokládáme, že se definitivní tvář i obsah našeho redakčního systému budou tvořit „za pochodu“ několik dalších měsíců, ovšem bez spolupráce s obcemi, občanskými sdruženími, spolky, podnikateli, státní správou a dalšími subjekty, se nám to podařit nemůže,“ vysvětlil redaktor  Jan Šebelka.Podle něj jde nyní o upřesnění již zveřejněných údajů a doplnění nových. Jde o adresy drobných podnikatelů, služeb, spolků atd., ale především o pravidelné zasílání informací (textů i obrázků) o tom, co se v obcích děje, dít bude, popřípadě dělo.

„Zjednodušeně nás zajímá vše. Od oslavy stých narozenin nejstaršího občana, přes plánovanou opravu koupaliště po otevření nového pensionu. Doufáme, že se nám společně podaří vytvořit ucelenou „informační dálnici“, která dopodrobna propojí Frýdlantský výběžek s okolním světem i sám se sebou,“ uzavřel Pavel Jung, jenž se stará o správu portálu.
Veškeré náměty, připomínky a názory pište prosím na redakce@freedlantsko.eu

Za redakci freedlantsko.eu

Jan Šebelka

Editor a redaktor

sebelka@freedlantsko.eu

Pavel Jung

Programování a technická správa portálu

jung@freedlantsko.eu

Petr Bíma

Vizuální styl a editoring portálu

bima@freedlantsko.eu

Redakce
freedlantsko.eu

redakce@freedlantsko.eu

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky