Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

O oblíbenou knihu lze hlasovat na internetu. Dejte hlas té své

01. 03. 2023

Velký zájem provází letos soutěž Kniha roku Libereckého kraje; autoři a nakladatelé nominovali celkem šestačtyřicet publikací. Hodnotit je bude odborná porota. Na internetu lze zároveň hlasovat v kategorii Cena čtenářů.

„Soutěž Kniha roku Libereckého kraje sice už vstoupila do povědomí řady lidí, ale stále je na čem pracovat. Naše ambice je, aby do ní autoři či nakladatelé hlásili všechny knihy, které v kraji vychází. I když neuspějí, mají tak prostřednictvím soutěže šanci dostat se do povědomí lidí. Hlasování o Cenu čtenářů je jedna z cest, jak se o knihách lidé dozvědí,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Lhůta pro hlasování o Cenu čtenářů se prodloužila do 23. dubna. Kdo se stane oficiálním vítězem v jednotlivých kategoriích, bude jasné na předávání cen 23. května od 15 hodin v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

Bližší informace o nominovaných knihách se lze dozvědět na webu https://kniharoku.kraj-lbc.cz/vitezove-a-nominovani/2023. Hlasovat o Cenu čtenářů lze prostřednictví dotazníku https://forms.gle/RiXZABmUSdXRKixD8. Pět vylosovaných, kteří vyplní celý dotazník i s kontakty na sebe, obdrží dárky v podobě knih a dalších drobností.

Soutěž Kniha roku Libereckého kraje má pět kategorií: první jsou beletrie a poezie, druhou odborná a populárně naučná literatura, dále literatura pro děti a mládež, učebnice, umělecká monografie a výtvarná publikace a kategorie Kniha o obci. Vítěz každé kategorie získá finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun a také cenu, kterou speciálně pro tuto soutěž vyrobí Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská v Kamenickém Šenově.

Dále jsou pak vyhlašována dvě zvláštní ocenění, a to právě Cena čtenářů a Cena Libereckého kraje za mimořádný přínos v oblasti literatury.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324