Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

O poslední výzvu na vzdělávání byl ohromný zájem

Šírová Květa

  • 18. 04. 2012 16:20

Sdílet článek

V březnu 2012 byla ukončena druhá výzva Globálních grantů II. Libereckého kraje k předkládání projektů v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v prioritní ose 1 – Počáteční vzdělávání a rovněž 4. výzva Globálního grantu 3.2 - Podpora nabídky dalšího vzdělávání.

Vzhledem k tomu, že se jedná o pravděpodobně poslední výzvu, překročil počet předložených projektových žádostí očekávání.

V prioritní ose 1 bylo doručeno 133 žádostí o grantový projekt, z toho 85 žádostí do globálního grantu Zvyšování kvality ve vzdělávání v Libereckém kraji, 21 žádostí do globálního grantu Rovné příležitosti ve vzdělávání v Libereckém kraji a 27 žádostí do globálního grantu Další vzdělávání pedagogických pracovníků v Libereckém kraji.

V prioritní ose 1 může být rozděleno 73,153 mil. Kč, avšak požadavky projektových žádostí překračují 466 mil. Kč, což je zhruba 6,5krát více nežli finanční možnosti globálních grantů v této prioritní ose.     

V oblasti podpory 3.2 předložili žadatelé 39 projektových žádostí v celkovém objemu více než 115 milionů Kč. Alokace tohoto globálního grantu však činí necelých 38 mil.Kč, tzn. že poptávka převyšuje třikrát možnosti alokace.

„V současné době probíhá formální hodnocení a hodnocení přijatelnosti, které zajišťují projektoví a finanční manažeři z odboru regionálního rozvoje a evropských projektů a odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu. V další fázi budou projektové žádosti hodnoceny po věcné stránce, které zajišťují nezávislí externí odborní hodnotitelé. Žádosti, které dosáhnout bodového ohodnocení minimálně 65 bodů, jsou dále předloženy k hodnocení grémiu zpravodajů. Výsledkem jednání tohoto grémia bude seznam doporučených projektů, který bude následně předložen ke schválení Radě a Zastupitelstvu LK. Vzhledem k administrativní náročnosti celého procesu budou úspěšní žadatelé známí nejdříve koncem srpna letošního roku,“ uvedl náměstek hejtmana RNDr. Vít Příkaský.    

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky