Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

O prázdninách bude Krajská vědecká knihovna otevřena, dojde jen k částečnému omezení provozu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 05. 2018 00:00
  • Kultura
  • Rozvoj

Sdílet článek

V minulých dnech jsme vás informovali o možném uzavření knihovny během prázdnin. Vzhledem k vývoji výsledků výběrových řízení budou v letošním roce realizovány pouze aktivity, které návštěvníky knihovny neomezí ve velké míře.

Letní provoz bude, tak jako každý rok, mírně omezen. V období od 16. do 29. 7. bude mít knihovna po dobu 14 dnů ZAVŘENO a budou probíhat obvyklé úpravy interiéru, jako je čištění koberců, revize fondu, pastování podlah apod. – tedy činnosti, na které není v běžném provozu čas a ani prostor,“ vysvětluje ředitelka knihovny Blanka Konvalinková a dodává, že „v termínu od 30. 7. do 19. 8. pak bude následovat omezený provoz, kdy půjčovny nabídnou své služby pouze v pondělí, ve středu a v pátek, informační služba a internet budou fungovat každý den. Veškeré informace ohledně letní otevírací doby naleznou zájemci na webových stránkách knihovny.“

Z aktivit projektu IROP bude knihovna realizovat mimo jiné digitalizaci dokumentů
(zejména germanik z Českých zemí) a restaurovat staré a vzácné tisky.

„V tomto roce zvládneme vyměnit mediální tabule na venkovním plášti budovy, kde budeme zveřejňovat upoutávky na naše akce v jiném formátu a lepší kvalitě než dosud. Plánujeme i rozsáhlou přípravu na přechod na RFID technologii, která zabezpečí lepší ochranu knihovního fondu a komfortnější možnost samoobslužné výpůjčky,“ doplnila Konvalinková.

K dlouhodobějšímu uzavření knihovny, při kterém budou v knihovně prováděny stavební úpravy (mj. rekonstrukce WC, vytvoření tiché studovny, výměna světlíku), dojde zřejmě až v roce 2019.

 

TZ: Krajská vědecká knihovna v Liberci

Michaela Valterová

e-mail: valterova@kvkli.cz ; tel.: 482 412 185

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky