Koukněte se na Liberec a okolí z výšky. Přijďte na vyhlídku! Od pondělí 5. 5. je otevřena vyhlídka na střeše budovy krajského úřadu, a to každý pracovní den od 8:00 hodin. V pondělí a středu do 16:30, v úterý a čtvrtek do 15:30 a v pátek do 14:00.
O titul Regionální potravina zabojovalo v Libereckém kraji 37 výrobců
- 29. 05. 2025 12:16
- Životní prostředí
Spotřebitelé v Libereckém kraji již znají nominované produkty na prestižní ocenění značkou Regionální potravina. Letos se zde do soutěže přihlásilo 37 místních výrobců se 105 produkty. Komisi zaujaly pšeničný kvasový chléb z Pekárny 42 gramů, medový řez od Jany Žloutkové z Jablonce nad Nisou anebo Jablko-hruška šťáva 100% od společnosti Stará dáma. Šestnáctý ročník soutěže se koná ve všech krajích České republiky.
„Ocenění Regionální potravina je pro zákazníky především známkou garance původu a kvality výrobku. Velkým přínosem je jistě možnost představit naše produkty novým zákazníkům prostřednictvím ochutnávkových akcí,“ uvedl David Erlebach ze společnosti Mléko Jeřmanice k ocenění Regionální potravina Libereckého kraje.
V hodnotitelské komisi zasedli tradičně zástupci Ministerstva zemědělství, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, agrární komory, potravinářské komory a krajského úřadu. Ocenění značkou Regionální potravina si producenti převezmou na slavnostním vyhlášení v Liberci v rámci Dne regionálních potravin Libereckého kraje ve čtvrtek 11. září
„Mám velkou radost, že se v letošním roce do soutěže Regionální potravina Libereckého kraje přihlásilo o osm výrobců více než vloni. Celkem jsme evidovali 37 přihlášených výrobců se 105 výrobky, což je úžasné číslo. Zájem byl rovnoměrně rozložen napříč všemi kategoriemi. Velice mě také potěšil vysoký podíl nových účastníků, což je významný ukazatel rostoucího zájmu o značku Regionální potravina mezi lokálními producenty, kteří nabízejí to nejlepší z našeho kraje,“ zhodnotil výsledky Václav Chábera, koordinátor soutěže Regionální potravina Libereckého kraje.
Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Libereckého kraje pro rok 2025 těmto výrobkům:
KATEGORIE | VÝROBEK A VÝROBCE |
Masné výrobky tepelně opracované |
SELSKÉ KRŮTÍ PRSO
PROMINENT CZ
|
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy, čerstvé maso a masné polotovary |
PICANHA
ILONA KODÝMOVÁ, KLÍČNOV
FARMA VOJTĚŠKA
|
Sýry včetně tvarohu |
KOZÍ TVAROH Z NOVÉHO DVORA
PaedDr., Ing. MILENA KREJZOVÁ, SOSNOVÁ
KOZÍ FARMA NOVÝ DVŮR
|
Mléčné výrobky ostatní |
OVČÍ JOGURT
MICHAL SABÁČEK, NOVÁ VES
OVČÍ FARMA A SÝRÁRNA SABÁČKOVI |
Pekařské výrobky včetně těstovin |
PŠENIČNÝ KVASOVÝ CHLÉB „PEKÁRNA 42 GRAMŮ“
BOCHNÍK CHLEBA
42 GRAMŮ |
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek |
MEDOVÝ ŘEZ
JANA ŽLOUTKOVÁ, JABLONEC NAD NISOU
JANINY DOBROTY
|
|
JABLKO-HRUŠKA ŠŤÁVA 100%
STARÁ DÁMA
|
Ovoce a zelenina ve zpracované nebo čerstvé formě |
SAMIR KYSANÉ ZELÍ VE SLANÉM NÁLEVU
SAMIR KYSANÉ ZELÍ
|
Ostatní |
VEJCE ZE STATKU
ING. PETR MACHÁČEK, HUNTÍŘOV
STATEK U MACHÁČKŮ
|
TZ: SZIF
Další aktuality
Zlatá popelnice 2024: nejlíp třídí v Jilemnice, Dubé a Pasekách nad Jizerou
- 28. 05. 2025
- Životní prostředí
Kraj již zná výsledky měření hluku v okolí dolu Turów za loňský rok. Limity byly překročeny jen v několika případech
- 21. 05. 2025
- Životní prostředí
Veterinární správa vyzývá: Hlaste nálezy uhynulého nebo zraněného ptactva
- 20. 05. 2025
- Krizové řízení
- Životní prostředí