Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

O tradiční novoroční výstup na Ještěd byl opět zájem

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 04. 01. 2019 00:00
  • Magazín
  • Školství

Sdílet článek

Letošní 44. ročník novoročního výstupu na Ještěd přispěl jako jedna z mnoha akcí k zahájení turistické sezony v Libereckém kraji. Tato společensko-sportovní událost se konala v rámci připomínky 120. výročí vzniku Klubu českých turistů v Liberci (KČT).

Letošní novoroční výstup byl značně poznamenán nepřízní počasí, přesto na vrchol Ještědu vystoupalo 1.016 registrovaných účastníků. Všichni účastníci obdrželi hodnotný pamětní list a aktuální novoroční razítko. V další nabídce byly připraveny příležitostné odznaky, turistické vizitky a novoroční pohlednice.

Jubilejním 43.000 účastníkem se stala Michaela Kasparová z Liberce. Speciální ocenění získala maminka Tomáše Hartla narozeného v červnu roku 2018, kterého vyvezla složitým terénem kočárkem až do samého cíle pochodu - vrcholu Ještědu před chatu Rohanka.

Propagační materiály Libereckého kraje předali pořadatelé sympatickým sourozencům Ireně a Adamovi Zemanovi z Prahy. Poslední oceněnou byla Jitka Fejtová z Liberce, která se stala jubilejní 1000. účastnicí tohoto novoročního výstupu.

Propagační turistické materiály a pamětní suvenýry a podporu poskytlo Statutární město Liberec, Liberecký kraj a Česká unie sportu. Mnozí účastníci výstupu se zúčastnili celostátní akce Novoroční čtyřlístek. Tato ušlechtilá tradice umožňuje drobným finančním vkladem za odznáček získávat prostředky v KČT na stavbu a vyznačování turistických tras pro hendikepované občany. Při letošní akci se vybrala částka 1.735 korun.
 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky