Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

O víkendu jsou na pořadu noční program na Bezdězu, výstava ohařů na Zákupech a koncert na Lemberku

07. 08. 2012

 

Mimořádné akce na vybraných hradech a zámcích v Libereckém kraji připravil NPÚ ÚOP v Liberci ve spolupráci s resortem kultury Libereckého kraje na sobotu 11. srpna.

Milovníky turistiky společně zveme na noční Bezděz, příznivce hudby na Lemberk a chovatele psů na výstavu ohařů do zámeckého parku v Zákupech,“ prozradila zajímavou nabídku nastávajícího víkendu náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová (SOS).

„Věříme, že Vás naše rozšířená nabídka zaujme a budeme se těšit na Vaši návštěvu“ doplnil Miloš Kadlec, ředitel NPÚ v Liberci.

SH Bezděz 

Mimořádný noční program se uskuteční v sobotu 11. září na státním hradu Bezděz, který je ve správě Národního památkového ústavu, ú.o.p. v Liberci.

             Od 19 hodin zde budou k vidění historické tance, ohňová show a Petr Tengler zazpívá pod noční oblohou ukázky z českých i zahraničních muzikálů.

            „Návštěvníkům bude umožněn vstup na věž, aby se mohli rozhlédnout po Máchově kraji v tomto nezvyklém čase,“ popsala mluvčí NPÚ Lucie Spálenská.

Akce podle ní potrvá od 19 do 23 hod., vstupné 100,-Kč (děti do 15 let 50,-Kč), a s ohledem na strmou cestu k hradu jsou nutné  baterky sebou.

SZ Lemberk        

            Příznivce romantických písní zveme na tradiční letní koncert Radka Tomáška na státním zámku Lemberk. Zpěvák a kytarista Radek Tomášek zažil dobu největší slávy ve skupině Rangers - Plavci (1966-1973). Poté dlouho vystupoval s vlastní skupinou. Dnes se na pódiu objevuje v komorním pořadu sestaveném z jeho nejznámějších hitů. Zpívá za doprovodu akustické kytary známé písničky jako "Duhová kulička,“ „Žádná jiná," "Jižní vítr" a další.

            Na státním zámku Lemberk si ho mohou návštěvníci poslechnout v sobotu 11.8.2012 od 17.00 hodin v rytířském sále. Vstupné je 100,-Kč.

SZ Zákupy

            Milovníky a obdivovatele psů jistě zavítají do Zákup u České Lípy. V sobotu 11. září se v zámeckém parku koná Speciální výstava klubu chovatelů hrubosrstých a maďarských ohařů, a to od 10.00 hodin až do odpoledne.

„K vidění bude cca 150 psů,“ zve Lucie Spálenská.

 Vstupné – dospělí 60,-Kč, děti od 6 let 30,-Kč, do šesti let zdarma.

            Výstava se koná za každého počasí, občerstvení je zajištěno. Bude zde také možnost zakoupení chovatelských potřeb.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302
Mobil: 739 541 588