Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Obchůdek 2021+ pomůže venkovským prodejnám. K dispozici je víc peněz než loni 

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 30. 09. 2022 08:30
  • Rozvoj

Sdílet článek

Vypsání  programu na podporu venkovských prodejen Obchůdek 2021+ schválilo zastupitelstvo Libereckého kraje na svém zasedání 27. září. Program pomáhá udržet provoz prodejen v obcích do 1.000 obyvatel nebo v obcích do 3.000 obyvatel, jejíž místní části mají méně než 1.000 a na jejichž území se nachází maximálně jedna maloobchodní prodejna s převahou prodeje potravin a nápojů.

„Oproti předchozímu roku je alokace programu navýšena na 4,4 milionu korun. Čtyři miliony poskytne z rozpočtu Ministerstvo průmyslu a obchodu a 400 tisíc korun Liberecký kraj,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Zároveň došlo i k navýšení maximální výše dotace o 30 tisíc korun – čin tedy 130 tisíc. Výdaje související s provozem prodejny, které si mohou žadatelé uplatnit od 1.  ledna do 31. posince 2022, jsou rozšířené i o možnost pořízení neinvestičního majetku Žadateli o dotaci mohou být podnikatelé nebo obce provozující maloobchodní prodejnu.

„Venkovské prodejny nejsou jen místem, kde si člověk obstará běžný nákup, ale často je to i centrum setkávání zejména starších obyvatel. I proto má rozhodně smysl tyto prodejny na venkově zachovat, a právě dotační program Obchůdek 2021+ tomu výrazně pomáhá,“ dodal radní Ulvr.

Více informací se nalézá na odkazu https://dotace.kraj-lbc.cz/obchudek-2021.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky