Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Obědy pro děti z rodin v hmotné nouzi míří do škol již počtvrté

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 29. 08. 2018 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Od září Liberecký kraj spustí projekt „Potravinová pomoc dětem v Libereckém kraji“. Již počtvrté tak kraj umožní na 62 školách zajistit stravování dětem ze sociálně a ekonomicky slabých rodin. Finanční prostředky poskytuje z Operačního programu Potravinová a materiální pomoc ministerstvo práce a sociálních věcí.

Podle odhadů ze zapojených škol po celý školní rok 2018/2019 projekt umožní podpořit až 1.288 dětí. Celkové náklady činí 7.116.135,60 korun, přičemž s výjimkou 5 %, které obdrží školy na nezbytnou administrativu, se jedná o náklady na úhradu stravného. Z předchozího projektu v loňském roce dále pokračuje 56 škol a nově se zapojilo pět škol a jedno zařízení školního stravování.

„Nejenomže tím zajistíme dostupné a kvalitní stravování ve školních jídelnách, ale – jak se potvrzuje z praxe – také to má pozitivní přínos na zapojení dětí do vzdělávání i do kolektivu svých vrstevníků,“ dodává k projektu Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Do projektu se nově promítá i situace na trhu práce. S ohledem na velmi nízkou míru nezaměstnanosti se počet osob nacházejících se v hmotné nouzi snižuje, tudíž klesá i počet dětí těchto rodičů, pro něž je potravinová pomoc určena.

Poznámka: Vzhledem k tomu, že se projekt dotýká sociálně citlivé oblasti, je publicita projektu pravidly Evropské komise omezena téměř na minimum, což znamená, že nemá docházet ke zveřejňování názvů zapojených škol a školských zařízení a dalších podrobností. Byli bychom rádi, kdyby byla tato pravidla respektována, neboť v opačném případě by mohlo dojít k ohrožení financování celého projektu.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky