Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Obnovenou vyhlídku Poustevníkův kámen nad Hejnicemi otevřou v sobotu

Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 04. 05. 2018 00:00
  • Magazín

Sdílet článek

Vyhlídku Poustevníkův kámen na lesnatém vrchu u Hejnic v Libereckém kraji obnovily Lesy  ČR za 300 tisíc korun. Otevřou ji v sobotu 5. května ve 14 hodin.

 „Nové jsou kamenné schody a lavičky v lesním divadle a s nimi i kříž, zábradlí a otočný, informační panel,“ řekl Václav Vacek, lesní správce z Frýdlantu v Čechách z podniku Lesy ČR a poradil, jak se na vyhlídku dostat: „Nejlépe z Hejnic od Kostela Navštívení Panny Marie po silnici směrem na Ferdinandov. Po asi 400 metrech odbočíte vpravo na polní cestu mezi novostavby směrem k vrchu Na Chatkách“. Z místa je krásný výhled na Hejnice s dominantou a kulturní památkou kostela. Uvidíme také Jizerské hory s nejvyšší horou Smrk, dále Paličník, Smědavskou horu, Frýdlantské cimbuří a Ořešník.

Místo bylo i dříve cílem výletů, v polovině minulého století dokonce s restaurací a lesním divadlem vybudovaným v letech 1913 až 1914. Součástí dnešní vyhlídky je také otočný panel v podobě stromu s informacemi o místě, hejnickém kostele a s obrázky zvířat, se kterými se můžeme setkat v jizerskohorských lesích. „Projekt jsme financovali z podnikového Programu 2020. Spolupracovali jsme se zástupci Města Hejnice, tamějších spolků i Římskokatolické farnosti Hejnice,“ dodal Ludvík Řičář, ředitel Krajského ředitelství Lesů ČR v Liberci.

TZ a foto Lesy ČR

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky