Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Obrazy Štefana Škapíka ve vestibulu Krajského úřadu LK již od pondělka

  • 30. 10. 2009 15:15

Sdílet článek

Malíř Štefan Škapík a Krajský úřad Libereckého kraje pořádají výstavu obrazů ve vestibulu budovy KÚLK. Výstavu obrazů zahájí ředitel Krajského úřadu Bohdan Tomáš v pondělí 2. listopadu v 16.30 hodin. Úvodní slovo pronese Stanislav Kubín. Hudební doprovod zajistí Rychnovské trio. 

Výstava bude přístupná v PO a ST - 7 až 18 hod., ÚT a ČT - 7 až 17 hod., PÁ - 7 až 16 hod.

Informace o autorovi obrazů:

Štefan Škapík

Narozen v Praze ve znamení střelce. Výtvarnému umění se věnuje již  od dětství. V letech 1969 - 81 navštěvoval Lidovou školu umění  výtvarný obor pod vedenín akademické malířky Věry Steckerové  - Koštálové a poté u akademické malířky Jitky Hilské. V letech 1977 - 81 navštěvoval polygrafické učiliště, kde se vyučil oboru knihtiskař. Dále v letech 1981 - 86 navštěvuje Střední odbornou školu výtvarnou v Praze kde vystudoval obor propagační výtvarnictví pod vedením profesorů akademického sochaře Aloise Valenty a akademického malíře Jiřího Veškrny. Od roku 1987 žije v Liberci. V roce 1994 se stává členem Sdružení výtvarníků ČR, kde průběžně vystavuje své práce. Ve své tvorbě střídá malbu a grafiku - suchá jehla, linoryt a pravidelně se v nepravidelných intervalech vrací k technice akvarelu. V roce 1997 si zařizuje litografickou dílnu a v jeho tvorbě začíná převládat technika kamenotisku. Od roku 2002 se též věnuje práci se sklem . 
 

Květa Šírová
oddělení tiskové a vnějších vztahů

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky