Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Od soboty 29. dubna vyjedou po kraji cyklobusy a další turistické spoje

27. 04. 2023

Letní sezónní provoz cyklobusů startuje, a to od soboty 29. dubna. Vybrané autobusové spoje přepraví i jízdní kolo. U jizerských cyklobusů kraj vyzkouší rezervační systém pro přepravu jízdních kol. Od 1. května navíc bude v provozu i oblíbená linka na Jizerku.

„Turistiku v Libereckém kraji podporujeme dlouhodobě a jako každý rok startujeme na přelomu dubna a května provoz sezónních spojů. Většina těchto speciálních linek navíc umožňuje přepravu jízdních kol,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek pověřený řízením resortu dopravy.

Novinkou letošního roku je zkušební provoz rezervačního systému pro přepravu jízdního kola. „Evidujeme náměty cestujících a jejich obavy o to, zda se s jízdní kolem do autobusu opravdu vejdou, proto na takzvaných Jizerských cyklobusech zavádíme ve spolupráci s dopravcem BusLine rezervační systém,“ vysvětlil Otto Pospíšil, jednatel společnosti KORID LK.

Liberecký kraj, potažmo KORID LK, zkušenosti během této sezóny vyhodnotí a následně rozhodne, zda a jakým způsobem se rezervační systém rozšíří.

Přehled linek a spojů, které zahajují provoz od 29. dubna, naleznou zájemci zde: https://new.iidol.cz/aktuality/zahajeni-provozu-turistickych-linek-s-prepravou-jizdnich-kol/ Další vlna provozu sezónních linek a spojů bude pokračovat od 27. května.

Mgr. Filip Trdla
tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307
Mobil: 770134419