Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Od středy 1. července se obnovuje železniční doprava do Polska 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 26. 06. 2020 09:48
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Od středy 1. července se železniční doprava v Libereckém kraji vrací téměř do původního stavu před koronavirová omezení.

„Sledujeme rostoucí zájem cestujících o využívání veřejné dopravy a s tím souvisí i požadavky na vyšší rozsah nabídky spojů,“ popisuje důvod změny Jan Sviták, náměstek hejtmana Libereckého kraje. „V běžném provozu je již standardem, že vlaky na příměstských železničních linkách do Liberce jezdí v půlhodinových intervalech.“

Posílení provozu vlaků se týká linek L1 Liberec - Tanvald - Harrachov - Szklarska Poręba Górna (v úseku Liberec – Tanvald) a návazné linky L12 Smržovka - Josefův Důl, a dále linky L7 Liberec - Hrádek nad Nisou - Zittau - Varnsdorf - Rybniště/Seifhennersdorf (v úseku Liberec – Hrádek nad Nisou). V době přepravní špičky se na linky vrací původní půlhodinový interval.

„S velkým potěšením mohu konstatovat, že od středy 1. července také obnovujeme mezinárodní provoz na lince L1 do Szklarské Poręby,“ doplňuje Jan Sviták. Příhraniční spojení mezi Polskem a Libereckým krajem je z turistického hlediska oboustranně velmi žádané a s výjimkou krátkého mimosezónního období jezdí vlaky v rozšířeném provozu letních a zimních sezón celoročně. Obnovení provozu do Polska však muselo vyčkat na potvrzení polských železnic, které do Libereckého kraje dorazilo tento týden s uvedeným termínem zahájení 1. 7. 2020.

TZ a kontakt pro média: KORID LK 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky