Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Odborníci se radili, jak financovat obnovu kulturního dědictví

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 12. 2014 15:38

Sdílet článek

Krajský úřad Libereckého kraje a Omnium z.s. uspořádali ve středu 10. prosince 2014 v Krajské vědecké knihovně v Liberci seminář „Aktuální možnosti financování obnovy a uchování kulturního dědictví“.

Seminář se setkal  velkým zájmem veřejnosti.

„Toto téma je v době rozbíhání nového programovacího období EU velmi aktuální, což se odrazilo i na velkém zájmu odborné veřejnosti, vlastníků kulturních památek či představitelů měst a obcí“, uvedla statutární náměstkyně hejtmana Hana Maierová.

Seminář navštívilo více než 80 účastníků, kteří aktivně formou dotazů diskutovali s autory jednotlivých příspěvků. Prezentovány byly dotační tituly Ministerstva kultury ČR, Libereckého kraje a dále i možnosti financování kulturního dědictví prostřednictvím projektů přeshraniční spolupráce ČR – Polsko či z připravovaného Integrovaného regionálního operačního programu. Úplný výčet dotačních možností uzavřel příspěvek týkající se nadací a nadačních fondů a možností financování památek UNESCO.

Všechny příspěvky formou prezentací budou pro zájemce ke stažení na stránkách Libereckého kraje a Omnium z.s.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky