Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Odešel nezapomenutelný Jiří Langer

tiskový mluvčí

  • 19. 02. 2016 10:35

Sdílet článek

Liberecký kraj a krajský úřad zasáhla smutná zpráva. Ve čtvrtek 18. února zemřel jeho dlouholetý mluvčí Jiří Langer.

Vystudovaný učitel nastoupil do pozice tiskového mluvčího Libereckého kraje 1. prosince 2006. Ještě před tím než začal tlumočit slova a vyjádření hejtmanů a radních kraje, léta působil jako novinář a později šéfredaktor Libereckého deníku.

Vystudoval Fakultu tělesné výchovy a sportu UK v Praze a Filosofickou fakultu UK, učil na ZŠ v Žibřidicích a třináct let učil tělocvik, brannou výchovu a češtinu s literaturou na liberecké strojní a elektrotechnické průmyslovce. Velký fanoušek country hudby a především kapely Sešlost, milovník Vinnetoua a Verneovek, si užíval volno nejraději v kruhu své rodiny či přátel u dobře vychlazeného piva na letní terásce nebo na své chalupě.

JIRKOVO MOTTO: Nejlíp je, když tiskový mluvčí nemusí mluvit.

Neskutečný člověk, legenda, mezi mluvčími vynikal nejen svým obrovským elánem, ale i zápalem pro práci, který byl schopen přetavit i do 140 vydaných avíz a tiskových zpráv měsíčně! Psaní se věnoval i ve svém volném čase. Je spoluautorem knihy Pět let euforie o FC Slovan Liberec a autorem knihy Jizerská 50 Memoriál expedice Peru ´70.

Za svoji práci byl zaslouženě oceněn. V roce 2013 v krajském klání získal titul Mluvčí roku, když jako jediný krajský mluvčí v konkurenci ministerských, stranických, hasičských, policejních, firemních či zdravotnických mluvčích přesvědčil dvanáctičlennou porotu o tom, že je nejlepší.

Smuteční obřad se uskuteční v úzkém rodinném kruhu.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky