Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Oldřichovské ekocentrum si připomíná Krajský den včel

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 09. 05. 2023 14:07
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Seznámení s tím, co obnáší včelaření  včelařská poradna, možnost zakoupení včelích produktů a včelařských potřeb, pohádka divadla Rolnička a hravé včelařské učení pro děti. Tak bude vypadat program letošního, již sedmnáctého ročníku Krajského dne včel, který se uskuteční v areálu Ekocentra Oldřichov v Hájích v sobotu 20. května od 9.30 do 15.00.

„Krajský den včely je určen především pro rodiny s dětmi, které chtějí strávit příjemný den a proniknout do tajů včelaření. Pro děti bude letos připraven Kurz adepta včelaření, jehož prostřednictvím si hravě vyzkouší, co musí znát a umět mladý včelař. Součástí kurzu bude i pohled do úlu plného včel. Úspěšní absolventi včelařského učení budou zařazeni do slosování o drobné ceny,“ uvedl Vladimír Davídek, předseda Okresní organizace Českého svazu včelařů Liberec, která je společně se Střediskem ekologické výchovy Libereckého kraje a Libereckým krajem hlavním pořadatelem této tradiční akce.

Pro toho, kdo o včelaření uvažuje, ale zatím se neodvážil, bude připraveno krátké povídání o včelaření pod názvem Když můžu já, tak ty taky. Při příležitosti letošního Krajského Dne včely bude znovuotevřena hravá Včelí stezka. Tradiční součástí bude řada tematických her a tvůrčích dílen pro děti.

„Opylovači jsou důležitou součástí přírody i udržitelného zemědělství. Tato akce podrobněji seznámí děti a celé rodiny s tím nejznámějším opylovačem, a to včelou. Jsem rád, že se kraj může podílet na organizaci takových akcí,“ doplnil Václav Židek, člen Rady Libereckého kraje, který nad konáním převzal záštitu. Akci podpořil ze svého rozpočtu Liberecký kraj, vstup je zdarma.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky