Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Olympiádu v českém jazyce vyhráli Jana Koleníková z Chrastavy a Jiří Feryna z Tanvaldu

Mgr. Květoslav Jiří Kamil Šír 

  • 27. 04. 2012 11:02

Sdílet článek

Žákyně ZŠ Chrastava Jana Koleníková a student Gymnázia Tanvald Jiří Feryna vyhráli své kategorie krajského kola 38. ročníku Olympiády v českém jazyce.

Do celostátního kola je doprovodí Jakub Hrůza z Gymnázia F. X. Šaldy v Liberci a Kristýna Kubáčková z Gymnázia U Balvanu v Jablonci nad Nisou a z II. kategorie z druhého místa Vojtěch Burián z Gymnázia Ivana Olbrachta v Semilech. Olympiáda, kterou z pověření Odboru školství KÚLK pořádal Dům dětí a mládeže Větrník Liberec, se uskutečnila v sídle Libereckého kraje v Liberci 26. dubna a zúčastnilo se jí  25 žáků základních a středních kol kraje, vítězů okresních soutěžních kol. Těžkou práci kvůli skvělé konkurenci soutěžících měla porota, kterou tvořila předsedkyně, profesorka Hana Rolná z Gymnázia a SOŠPg Jeronýmova Liberec a členové Alice Bartoňová, Gymnázium U Balvanu v Jablonci n. N., Jana Bartošová ze ZŠ U Lesa Nový Bor a Petr Pýcha z Gymnázia I. Olbrachta v Semilech.

„Celkem se ve školních kolech olympiády zúčastnilo 1191 žáků základních škol a víceletých gymnázií a 523 studentů středních škol a čtyřletých gymnázií,“ shrnula za organizátory Anna Sýbová z oddělení soutěží DDM Větrník.

Olympiáda v českém jazyce je organizována ve dvou kategoriích a ve čtyřech soutěžních kolech od školního, přes okresní a krajské mohou vítězové obou kategorií postoupit do celostátního kola.

Kategorie I je určena žákům 8. a 9. ročníků základních škol a příslušných ročníků víceletých gymnázií a kategorie II je určena žákům středních škol.

„Vítězové budou reprezentovat Liberecký kraj a svou školu v celostátním kole soutěže, které se uskuteční ve dnech 22.- 28. června  ve Vanůvku u Telče,“ uvedla Eva Hodboďová, která má soutěže mládeže na odboru školství na starost..

Olympiáda v českém jazyce je soutěží vyhlašovanou Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, kterou v rámci ČR garantuje Národní institut dětí a mládeže MŠMT, zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a školské zařízení pro zájmové vzdělávání.

 

Celkové výsledky

Kategorie I

 

Pořadí

Příjmení a jméno žáka                            

Název školy

1.

Koleníková Jana

ZŠ Chrastava

2.

Hrůza Jakub

Gymnázium F. X. Šaldy

3.

Kubáčková Kristýna

Gymnázium Jbc, U Balvanu 16

4.-6.

Grosová Ráchel

ZŠ Janov n. N.

4.-6.

Majorová Michaela

ZŠ U Lesa Nový Bor

4.-6.

Vunderer Jan

GIO Semily

7.

Prošek Jakub

ZŠ Český Dub

8.-9.

Drahoňovský Jiří

ZŠ Jeníšovice u Jablonce n. N.

8.-9.

Weissová Karolína

Gymnázium Turnov

10.

Mendřická Marta

2.ZŠ Jilemnice

11.

Plešinger Tomáš

Gymnázium Mimoň

12.

Havelka Michal

ZŠ a MŠ Skalice u Č.Lípy

 

 

Kategorie II

 

Pořadí

Příjmení a jméno žáka                            

Název školy

1.

Feryna Jiří

Gymnázium Tanvald

2.

Burián Vojtěch

GIO Semily

3.-4.

Rozkovcová Lenka

Gymnázium a SOŠPg Jeronýmova

3.-4.

Hladíková Barbora

Gymnázium , U Balvanu

5.

Růžička Štěpán

Gymnázium , Dr. Randy

6.

Miklasová Barbora

Gymnázium F. X. Šaldy

7.-8.

Pilsová Lucie

SPŠSE a VOŠ Liberec

7.-8.

Ottová Daniela

Gymnázium a SOŠ Jilemnice

9.-10.

Škodová Anna

Gymnázium Nový Bor

9.-10.

Bryscejnová Michaela

GIO Semily

11.-12.

Česenková Adéla

Gymnázium Česká Lípa

11.-12.

Čápová Gabriela

OAHŠ SOŠ Turnov

13.

Vaňková Kateřina

Euroškola Česká Lípa

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky