Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Olympioniky ve Frýdlantu přivítalo slunné počasí

Futerová Linda

  • 07. 10. 2005 00:00

Sdílet článek

[id:3208|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

Dvoudenní program olympiády mladých zemědělců konající se ve Střední odborné škole zemědělské ve Frýdlantu vyvrcholil vyhlášením výsledků a předáním ocenění. Do Frýdlantu se sjelo pět škol ze tří krajů, mezinárodní účast  naplnili soutěžící z Německa. V rámci olympiády měřili své síly například ve znalostech rostlinné a živočišné výroby a mechanizace, jízdě zručnosti kolovým traktorem s přívěsem, ručním sekáním kosou či manipulaci s živými zvířaty. Liberecký kraj spolu s Regionální agrární radou LK, Okresní agrární komorou a SOŠ Frýdlant uspořádal toto setkání veřejnosti s mladými zemědělci již podruhé. „Cílem je ukázat veřejnosti, jaké obory naše školy a učiliště vyučují a jakých výsledků dosahují. Je to příležitost prokázat, že je zde erudovaná mládež, která má o zemědělství zájem a čeká na vhodnou pracovní příležitost,.“ uvedl Radim Zika, náměstek hejtmana pověřený vedením resortu rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky. Záštitu převzal Přemysl Sobotka, předseda Senátu Parlamentu České republiky, který se však z důvodu pracovní zaneprázdněnosti nemohl vyhlášení zúčastnit. Putovní pohár, který chtěl vítěznému družstvu věnovat, tak studentům německého Ausbildungsstätte Rosenhain předala jeho asistentka, Martina Michalová. Radim Zika pak v kategorii jednotlivců daroval ocenění Josefu Černákovi ze SOŠ Frýdlant.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky