Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Opět se radním dostala na stůl otázka Protialkoholní záchytné stanice

  • 15. 08. 2001 01:00

Sdílet článek

[id:43|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Po projednání možnosti financování z vlastních zdrojů rada kraje zamítla tento způsob a doporučila Statutárnímu městu Liberec přehodnotit své stanovisko k ukončení provozu Protialkoholní záchytné stanice v Liberci. "Od ledna letošního roku žádáme ministerstvo financí o podporu, jednáme s představiteli nejen Liberce, ale i Jablonce, České Lípy a Semil o spolufinancování. Všechny tyto podklady ústí k tomu, že Protialkoholní záchytná stanice je otázka potřeby velkoměsta, ne menších měst a obcí. V Libereckém kraji tedy Liberce, vždyť například Česká Lípa měla za rok jen 19 zachycených. I na ministerstvu zdravotnictví tvrdí, že se zde stala chyba, neboť tento zákon tvořilo ministerstvo vnitra a nezohlednilo potřebu jednotlivých aglomerací při provozu záchytné stanice. Ministerští úředníci nám tvrdí, že chtějí provoz stanic zpět přesunout z krajů na města a obce. Osobně se domnívám, že jestliže zákonodárce říká, že zařízení jako je záchytná stanice by měl zřizovat kraj a nevytváří mu podmínky pro to, aby mohl provoz financovat, tím mám na mysli financování krajů pouze ze státních účelových dotací, tak se zřejmě zapomnělo na to, že záchytná stanice musí být dotována, protože zachycení klienti se většinou rekrutují z řad sociálně slabších vrstev," vysvětluje Ing. Jana Königová, radní pověřená řízením resortu zdravotnictví.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky