Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Opravený Domov důchodců ve Velkých Hamrech slavnostně otevřou hejtman a radní

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 01. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7345|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Slavnostní otevření zrekonstruovaného Domova důchodců Velké Hamry, příspěvková organizace, se uskuteční za účasti hejtmana LK Stanislava Eichlera a radních Pavla Petráčka, pověřen vedením resortu sociálních věcí a menšin, a Zdeňka Bursy, pověřen vedením resortu ekonomického, v pondělí 19. ledna od 13,00 hodin ve velké klubovně domova s následnou prohlídkou zařízení.

„Domov má svou historii od roku 1984, kdy nastoupili první obyvatelé. Budova je panelového typu a skládá se ze tří pavilonů, které jsou propojeny spojovacími chodbami. Během let budovu částečně poškodila sněhová kalamita, bylo zničeno prosklené solárium, dále došlo k havárii kotelny a nečekané povodni, která značně poškodila podlahy celého přízemí a hlavně kuchyně,“ uvedl k historii ředitel DD Josef Růta s tím, že  tyto závady a hlavně zajištění kvality bydlení pro seniory, především zachování soukromí snížení počtu obyvatel na pokojích,  vedli Liberecký kraj k podání žádosti o státní účelovou dotaci na rekonstrukci domova .

V roce 2006 přišla státní účelová dotace (ISPROFIN) a v prosinci téhož roku se začalo s přestavbou.

„Celkové náklady na rekonstrukci činily 134.855.000 Kč, z toho státní účelová dotace 97 mil Kč. Příspěvek našeho zřizovatele, tedy  Libereckého kraje,  pak byl  37.855.000 korun“ vypočítal radní Pavel Petráček, pověřený vedením resortu sociálních věcí a menšin.

Celková kapacita zařízení po rekonstrukci je 133 osob. Rekonstrukcí vzniklo 65 jednolůžkových a 34 dvoulůžkových pokojů se samostatným sociálním zařízením a bezbariérové prostředí v celé budově. Modernizován byl také celý stravovací provoz. Dále byly vyměněny výtahy, rozvody topení a elektriky, včetně výměny oken a zateplení budovy.

„Myslím, že naši klienti jsou nyní spokojeni s novými podmínkami, a věříme proto, že provedené změny budou zárukou zvýšené a zlepšené nabídky a kvality poskytovaných služeb,“ uzavřel Josef Růta.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky