Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Organizace v sociální oblasti dostanou od kraje peníze na první měsíce příštího roku

Filip Trdla

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 01. 10. 2019 00:00
  • Rozvoj
  • Sociální

Sdílet článek

Již v červenci letošního roku mohly organizace působící v sociální oblasti požádat kraj o předfinancování svých služeb. Peníze pomohou poskytovatelům překlenout složitý začátek roku, neboť finanční podporu od státu obdrží až v jeho průběhu. Celkem Liberecký kraj ze svého rozpočtu rozdělí mezi žadatele 10 milionů korun.

„Předfinancováním sociálních služeb se snažíme pomoci organizacím v sociálních službách překonat obtížný začátek roku. Sice je podpoří i stát, nicméně finanční prostředky obdrží poskytovatelé o něco později,“ uvedl Pavel Svoboda, náměstek pro resort sociálních věcí.

Žádosti mohly podávat do konce letošního července ty organizace, které jsou registrované v Základní síti poskytovatelů sociálních služeb Libereckého kraje. Předfinancování se týká zhruba 220 sociálních služeb. Žádost podalo 99 subjektů, odbor sociálních věcí Krajského úřadu Libereckého kraje vyhověl celkem 93.

Zajištění sociálních služeb je úkolem státu, kraje a obcí. V letošním roce poskytlo ministerstvo práce a sociálních věcí kraji i s nedávno dofinancovanou sumou přes 667 milionů korun, což představuje 93 procent požadované částky. „Poskytujeme také individuální dotace. Letos jsme takto rozdělili celkem 6,6 milionu korun,“ dodal náměstek Svoboda. Na příští rok bude kraj žádat ministerstvo sociálních věcí o necelou miliardu.

 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky