Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Oslavte Velikonoce na Vísecké rychtě v Kravařích

23. 03. 2018

V sobotu 31. března máte možnost na Vísecké rychtě v Kravařích oslavit velikonoční svátky jara. Akce se koná od 10.00 do 16.00 hodin. Program dne je určen hlavně rodinám s dětmi, ale i těm, kteří si chtějí užít atmosféru a tradice jarního venkova.

V 11.00 a 13.00 hodin vystoupí folklórní soubor Patašpička z Jablonného v Podještědí společně s hudebním doprovodem Lusatia Consort ze Cvikova. Ti si pro návštěvníky připravili příběh s názvem „Velká noc bude“. Za účasti obou souborů bude také kolem 13.30 hodin vynesena do Bobřího potoka smrtka, která symbolizuje zimu. K průvodu se může přidat každý, kdo se bude chtít tímto starodávným způsobem rozloučit s uplynulým ročním obdobím a přivítat tak jaro.

Atmosféře Velikonoc budou odpovídat také rukodělné dílničky, v rámci kterých si budou moci děti i dospělí vyrobit kraslici, uplést pomlázku nebo si zkusit upéct voňavé dobroty. Nebudou chybět ani tradiční řemeslné výrobky ze dřeva, keramiky, textilu nebo papíru, ale také domácí marmelády a frgály. Můžete zde strávit celý den, protože občerstvení bude připraveno a hlad a chutě snadno zaženete. Nebudou chybět ani domácí kremrole, velikonoční muffiny, zelené pivo, klobásky a mnoho dalšího.

Tisková zpráva: Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302