Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ostrý provoz systému NISA GO odstartuje 7. listopadu na Oybině!

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 11. 2012 11:46

Sdílet článek

 

2012 od 10:00 hod. do cca 14:00 hod. v Haus des Gastes, Hauptstraße 15, 02797 Kurort Oybin.

Liberecký kraj společně se svým německým partnerem dopravním svazem ZVON vytvořil, v rámci Evropského projektu v programu Cíl 3, interaktivní plánovací systém pro mobilitu, veřejnou dopravu a cestovní ruch v Horní Lužici a v Libereckém kraji – Systém NISA:GO / NEISSE:GO. www.nisa-go.cz.

Pro dopravu ze Žitavy na místo konání závěrečné konference a zpět bude účastníkům k dispozici zvláštní vlak Žitavské úzkokolejné železnice – SOEG (odjezd ze Zittau hl.n. v 9.15 hod., odjezd z Kurort Oybin ve 14.00 hod.)

Za Liberecký kraj se akce zúčastní Ing. Jiří Hruboň, pověřený vedením KORID LK, za německou stranu Dipl. Ing. Hans Jürgen Pfeiffer, ředitel VON GmbHa zástupci realizačního týmu projektu NISA GO z české i německé strany.

Moderní trojjazyčný portál připravovali odborníci z Německa a Libereckého kraje téměř dva roky, náklady na jeho vytvoření dosáhly 711 496 euro, projekt byl finančně podpořen Evropskou Unií z přeshraničního programu Cíl2/Ziel3.

Turistická atraktivita regionu výrazně stoupne, pokud turisté pochopí přeshraniční perspektivu. Důsledkem toho se zlepší předpoklady pro udržitelný rozvoj společného prostoru na obou stranách hranice,“ říká Jiří Hruboň, pověřený vedením společnosti KORID LK.

NISA GO/NEISSE GO je jedinečná ambiciózní interaktivní aplikace, která poradí, jak pohodlně cestovat po Horní Lužici a Libereckém kraji veřejnou dopravou. S jeho pomocí si mohou návštěvníci portálu snadno naplánovat do poslední podrobnosti výlety, dovolené nebo služební cesty. Mohou si vybrat podle toho, zda chtějí cestovat pěšky, na kole, autobusem, tramvají nebo vlakem.Interaktivní plánovač tras zobrazí trasy na mapě a připraví detailní itinerář – včetně všech nutných informací o dopravě, jízdních řádech, cenách, vstupném.Systém sjednocuje různé geografické databáze, přináší také informace o administrativním členění, úřadech, o chráněných lokalitách, turistických a cykloturistických trasách.

Těšíme se na setkání s Vámi!

(viz takéwww.nisa-go.cz).

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky