Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Otevření DinoParku v liberecké Plaze se zúčastnila také náměstkyně Vajnerová

Šírová Květa

  • 01. 02. 2012 09:32
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Náměstkyně hejtmana LK Lidie Vajnerová (SOS) se včera zúčastnila slavnostního otevření nového DinoParku v Obchodním centru Plaza v Liberci. Unikátní zábavní a vzdělávací krytý DinoPark. je situován ve dvou patrech, umožní návštěvníkům prožít celý vývoj Země, a to od jejího vzniku až po moderní dobu. Otevření DinoParku si nenechal ujít ani ředitel Odboru cestovního ruchu Ministerstva pro místní rozvoj ČR Aleš Hozdecký.

„Dinopark je unikátní v tom, že na rozdíl od čtyř parků, které jsou zatím v naší republice otevřeny je jediný v krytém prostředí a tím pádem otevřený po celý rok. Jsem ráda, že rozšíří řady unikátů, které v Libereckém kraji již máme, jako je například Ještěd nebo Zábavní centrum Babylon,“ řekla Lidie Vajnerová.  

První patro DinoParku umožní návštěvníkům prožít celý vývoj Země, a to od jejího vzniku až po moderní dobu. Oproti tomu druhé patro nabízí prostředí druhohor s mnoha druhy dinosaurů. Celkově návštěvníci uvidí více jak 50 pohyblivých i statických exponátů zakomponovaných do přírody druhohor. 

DinoPark je vybaven řadou technických vymožeností. Návštěvníci se mohou těšit na 4D panoramatický film Příběh mláděte, mohou se projít po skleněné lávce nad zálivem, prožít bouři druhohor s pravým deštěm nebo se opatrně projít v druhohorním lese plném laserových nástrah.

Největším modelem celé výstavy je osmnáctimetrový Diploducus, který se brodí v bahnitém jezeru. Nejzajímavějším exponátem je kostra Tyrannosaura rexe, která může být ovládána návštěvníky a umožní jim pozorovat svět jeho očima.

Informace o vstupném:

V týdnu - dospělí 130,- CZK, děti (3 do15 let) - 80,- Kč, rodina (2+2) – 300,- Kč

O víkendech - dospělí 150,- Kč, děti (3 do15 let) - 100,-Kč, rodina (2+2) – 400,- Kč.

Otevírací doba: 9:00 - 20:00

Příprava a stavba DinoParku trvala 8 měsíců. Park se rozkládá na ploše o rozloze 6 000 m2 a je jediným krytým DinoParkem z dosavadních otevřených, a to ze čtyř venkovních DinoParků v České republice a jednoho na Slovensku.   

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky