Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Parlament mladých Liberec chce spolupracovat se Zastupitelstvem LK

Mgr. Langer Jiří

  • 05. 06. 2013 17:49
  • Školství

Sdílet článek

Studenti z Parlamentu mladých Liberec  - Eliška Brzobohatá, Jakub Najman a Tomáš Rubánko z Gymnázia F. X. Šaldy v Liberci, se 5. června sešli s hejtmanem LK Martinem Půtou.

Doprovázela je ředitelka DDM Větrník Liberec a koordinátorka Parlamentu mladých Jana Pavlíková.

Cílem jednání bylo seznámit hejtmana se záměrem studentů založit Krajský parlament mladých, a to již 21. června 2013.

„V tento den se sejdou zástupci městských a školních parlamentů z celého kraje v zasedací místnosti zastupitelstva KÚ LK, aby se představili   krajským radním a hejtmanovi a naopak, a následně podepsali společné Memorandum o spolupráci,“ uvedla současná předsedkyně PM Eliška Brzobohatá.

V ten den se podle ní jednotlivé parlamenty představí a vyberou mezi sebou krajské zástupce, kteří Krajský parlament mladých budou reprezentovat a za něj jednat - za každé město 2.

„V průběhu jednání jsem domluvil možnosti spolupráce, nabídl jsem účast členů Parlamentu mladých na jednání jak zastupitelstva, tak výborů. Zároveň jsem je upozornil, že se mohou vyjadřovat k otázkám, které se mladých přímo dotýkají, mohou si pozvat politiky na jednání zástupců Krajského parlamentu mladých (Rady) a další témata se jistě objeví v připravovaném Memorandu,“ vypočítal hejtman s tím, že Rada LK by jej mohla schválit na svém jednání 18. června.

 „Měla jsem z  jednání dobrý pocit, myslím, že se můžeme na budoucí spolupráci těšit,“ řekla Eliška Brzobohatá.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky