Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pátý ročník letoších Krajských dnů Libereckého kraje hostilo o víkendu město Hrádek nad Nisou

Květa Šírová

  • 29. 06. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8358|autor:Květa Šírová|email:kveta.sirova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 324|mobil:|aktualizace:]

Pátý ročník tradičních Krajských dnů Libereckého kraje hostilo město Hrádek nad Nisou. Na Horním náměstí byl během pátečního odpoledne a večera přichystán bohatý kulturní program. Za slunečného počasí své pěvecké a divadelní umění představily děti ze ZŠ Lidické a ZŠ T.G.M. Následovaly koncerty kapel Seven z Bělé pod Bezdězem, liberecké kapely Sešlost a žákovského Big bandu BB band. Největší úspěch sklidil Ondřej Ruml a jeho band, jehož fanoušci i přes nepřízeň počasí zaplnili celé náměstí. Během celého odpoledne probíhal také doprovodný program, kde se kromě tradiční dobové tržnice představili zahraniční partneři z Německa, Město Hrádek nad Nisou a Liberecký kraj.


Sobotní program se odehrával zároveň na hradě Grabštejn a v rekreačním areálu Kristýna. Na Grabštejně se návštěvníci vrátili do času středověku. Představili se zde šermíři, kejklíři, tanečníci, lancknechti a pro náročné byla přichystána i praktická ukázka mučení. Malé hradní nádvoří bylo věnováno projektu Laterna Futuri - vzdělávání žáků i učitelů z Trojzemí – Česka, Polska a Německa. 


Na Kristýně odstartoval zábavný program v 10.00 hodin vystoupením mažoretek a roztleskávaček z DDM Drak. Zároveň byla zahájena soutěž „Putování Trojzemím“, kde děti zúročily své zeměpisné znalosti a mohly tak vyhrát zajímavé ceny. Následovalo taneční vystoupení skupiny Mysstery, hudební vystoupení kapely Koneckonců. Příznivci biketrialu si přišli na své při exhibici Martina Šimůnka. Velkému potlesku se těšil také René Golem Rychtr při silácké exhibici. Hudební scénu odstartovala po 14 hodině Monika Agresi a band a během večera se představily kapely Rawell, Morigen a Las Vegas. Večer uzavřel DJ Spyro, jeden z nejtalentovanějších DJ a producentů české taneční scény. Pomyslnou třešničkou na dortu byl velkolepý ohňostroj s originálním hudebním doprovodem. Po celý den byly přístupné doprovodné atrakce (Alcatraz, horolezecká stěna, lukostřelba, trampolíny, face painting, malovaní triček atd.), z nichž se největšímu zájmu těšil obří lidský stolní fotbal.   

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky