Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Peníze opět proudí i k příjemcům v Libereckém kraji

Mgr. Langer Jiří

  • 30. 07. 2014 12:55
  • Rozvoj

Sdílet článek

Ministerstvo pro místní rozvoj i Evropská komise se shodly, že systém ROP Severovýchod funguje správně

Liberecký kraj – Za správná a dostatečná označily Ministerstvo pro místní rozvoj ČR a Evropská komise opatření, která nastavil Úřad Regionální rady Severovýchod v souvislosti s policejním prošetřováním dvou projektů v Libereckém kraji. Mohou tak být opět propláceny žádosti o platbu u příjemců dotací z ROP Severovýchod v Libereckém kraji.

Úřad důsledně kontroluje každou žádost, aby nemohlo dojít k jakýmkoliv pochybnostem o správnosti a oprávněnosti proplacení finančních prostředků. „Před proplacením žádosti o platbu je provedeno nezávislé prověření každého projektu,“ upřesnil ředitel Úřadu Regionální rady Severovýchod Zdeněk Vašák a doplnil, že Úřad od počátku deklaroval, že systém funguje správně. To potvrzuje i skutečnost, že ani u jednoho z vyšetřovaných projektů - „Oddychová zóna na Perštýně“ a „Centrum podpory geotermálního využití energie“ – nedošlo k proplacení žádných finančních prostředků. V případě prvního zmiňovaného nebyla ani podepsána smlouva o poskytnutí dotace, jelikož příjemce nedoložil všechny potřebné dokumenty.

Ministerstvo pro místní rozvoj pravidelně vyhodnocuje rizika na úrovni jednotlivých operačních programů. Regionální operační program Severovýchod je zařazen do skupiny operačních programů s nízkými riziky. Toto pozitivní hodnocení a zařazení mezi nejlepší operační programy jednoznačně prokazuje správnost nastavení celého systému rozdělování finančních prostředků z ROP Severovýchod,“ poznamenal ředitel Vašák.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky