Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Pěstounce a starostovi poděkovala za jejich úsilí náměstkyně hejtmana

19. 01. 2016

Za obětavost a nasazení, s nímž pomáhají potřebným, dnes poděkovala Daniele Cincibusové z Mimoně a starostovi Velkých Hamrů Jaroslavu Najmanovi, náměstkyně hejtmana pro resort sociálních věcí Lenka Kadlecová. Při setkání oběma pogratulovala k zisku ceny Roma Spirit 2015, kterou pěstounka získala v kategorii osobnost koncem uplynulého roku a město Velké Hamry za program zaměřený na integraci romské menšiny.

„Velmi si vážím činů, které paní Cincibusová i pan Najman a jeho kolegové ve městě, s takovým nasazením dělají a moc jim za vše děkuji,“ řekla Lenka Kadlecová. Hosté přiblížili své aktivity a popovídali o strastech i radostech, které je v souvislosti s jejich prací potkávají.

Daniela Cincibusová za svůj život vychovávala v pěstounské péči 22 dětí, devět z nich měla ve své péči, o zbývající se starala společně se svým druhým manželem, rovněž pěstounem. Vystudovala speciální pedagogiku, působila například v SOS dětské vesničce nebo učila na zvláštní škole a dnes pracuje v organizaci Oblastní charita Most v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež v Ralsku-Náhlově, která je sociálně vyloučenou lokalitou Libereckého kraje.

Město Velké Hamry zastoupené starostou Jaroslavem Najmanem se aktivně soustředí na programy zaměřené na integraci romské menšiny. Město uplatňuje proaktivní, sociálně začleňující přístup k obyvatelům, a to po dobu již pěti let. 

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226302
Mobil: 732765215