Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pěti miliony korun podpoří kraj nákup terénních vozidel pro profesionální hasiče. Přispěje i na projektovou dokumentaci k jilemnické stanici

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 15. 02. 2023 10:41
  • Ekonomika
  • Rozvoj

Sdílet článek

Pěti miliony na činnost jednotek Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje (HZS LK) letos připěl Liberecký kraj. Letos z nich plánují profesionální hasiči nakoupit 7 osobních automobilů Škoda Kodiaq 2,0 TSI v provedení 4x4 za 3.830.186,03 korun. Zbývající peníze – 1.169.813,97 korun – použijí na částečné financování projektové dokumentace, inženýrské činnosti a geologického vrtu pro plánovanou výstavbu nové výjezdové stanice v Jilemnici.

„Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje jsme podpořili od roku 2012 částkou přesahující 20 milionů korun. Z krizového fondu jsme přispěli například na výkup pozemku a projektovou dokumentaci pro objekt Integrovaného výjezdového centra v Turnově nebo nákup vhodných pozemků pro výstavbu nové stanice Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje v Jilemnici. Právě na ni přidáme další více než milion korun, který částečně pokryje financování projektové dokumentace, inženýrské činnosti a geologického vrtu. Pevně věřím, že po získání stavebního povolení dojde ke zpracování dokumentace pro provedení stavby. Rádi bychom projekt zařadili do seznamu podporovaných staveb v rámci evropských projektů,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Letos HZS LK z pětimilionové dotace pořídí také 7 osobních automobilů v provedení 4x4, které jsou určeny pro zabezpečení plnění úkolů velitelů stanic a ředitelů územních odborů. HZS LK využije možnosti výhodného nákupu vozidel prostřednictvím Rámcové smlouvy mezi Ministerstvem vnitra České republiky a firmou Škoda Auto. Konkrétně hasiči pořídí vozidla Škoda Kodiaq 2,0 TSI 4x4 za 3.830.186,03 korun. Automobily nahradí dosluhující vozidla, a to zejména typu Škoda Yeti 4x4 z let 2010–2014 s nájezdem zhruba 150 až 200 tisíc kilometrů.

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky