Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Písničkami a tancem přivítali klienti krajských domovů jaro

14. 05. 2018

Klienti z několika krajských domovů, které se starají o osoby se zdravotním postižením, se sešli ve čtvrtek 10. května v Sokolovně Kokonín na 1. Májové veselici. Pod záštitou náměstka hejtmana Libereckého kraje pro sociální věci Pavla Svobody ji připravilo vedení Domova a Centra denních služeb Jablonec nad Nisou.

„Máj je symbolem jara, symbolem začátku nového života. Příroda se probouzí. A to je důvod, proč lidé od pradávna slaví příchod jara a pořádají Májové veselice. Jsem rád, že jablonecké centrum přišlo s tímto nápadem, a že dokonce na svou Májovou veselici pozvali také klienty z dalších našich domovů,“ poznamenal náměstek hejtmana LK Pavel Svoboda. „Všichni se dobře bavili. Májová veselice je jednou z akcí, která přináší příjemné zpestření jejich života. Věřím, že na ni budou ještě dlouho vzpomínat,“ dodal.

Kromě klientů z jabloneckého domova se na Májové veselici dobře bavili také lidé z Domova Raspenava, Služeb sociální péče Tereza ze Semil, APOSSu Liberec a z Denního stacionáře Česká Lípa. O kulturní program se postaraly mažoretky z Domu dětí a mládeže Vikýř a taneční skupina CENTRUM DANCE pod vedením Šárky Pochylové a Jany Legezové. Po jejich vystoupení následovala volná zábava a parket sálu zaplnili nadšení klienti.

Zábavné odpoledne provázel slovem Pavel Hloužek. Na akci přišli také zástupci sponzorů. Podpořili nejen program akce, ale také se postarali o občerstvení a výzdobu sálu. „Potěšilo nás, že si čas udělali také rodiče našich klientů. Nešetřili slovy chvály. A přáli by si, kdybychom podobnou akci uspořádali znovu po letních prázdninách. Budeme o tom uvažovat,“ uvedla Lenka Kadlecová, ředitelka Domova a Centra denních služeb Jablonec nad Nisou.        

Lenka Klimentová
<span style="margin: 0px; font-family: "Arial Narrow",sans-serif; font-size: 10pt;"><font color="#000000">lenka.klimentova@kraj-lbc.cz</font></span>
Telefon: <span style="margin: 0px; font-family: "Arial Narrow",sans-serif; font-size: 10pt;"><font color="#000000">485 226 302</font></span>