Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Plyšové hračky od hokejových fanoušků udělaly dětem radost

Mgr. Langer Jiří

  • 27. 01. 2010 16:14
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

 

Během prosincového zápasu s Litvínovem vyslyšeli fanoušci Bílých Tygrů výzvu hokejového klubu a zapojili se vhozením plyšových hraček do akce „Plyšové Vánoce“, určené dětem z dětských domovů Libereckého kraje. Jelikož počet vhozených hraček předčil očekávání pořadatelů, potěšily „Plyšové Vánoce“ hned několik zařízení pro děti v kraji.

 

Jako první se z plyšových dárků mohly těšit děti z Dětského domova Česká Lípa. Začátkem roku 2010 postupně další „plyšáci“ putovali do Dětského centra Sluníčko, Dětského diagnostického ústavu v Liberci, Soukromé základní školy pro tělesně a mentálně postižené děti Alvalída Liberec nebo do Ústavu sociální péče APOSS Liberec.

 

Dostalo se ale i na tři stovky dětí z pěstounských rodin. Ty nové hračky obdržely na setkání pěstounů z celého Libereckého kraje pořádaném o uplynulém víkendu Nadací SYNER. Stranou nezůstalo ani dětské oddělení Krajské nemocnice Liberec: "Mezi malé pacienty hračky distribuujeme od prvních lednových dní roku 2010. Praxe je taková, že si je odnášejí do svých domovů po ukončení hospitalizace. Radují se z nich ale i ty děti, které podstoupily v nemocnici méně příjemné výkony - jako je například odběr krve, a „plyšáky“ dostanou i všechny ty, které akutně onemocněly a jejich rodiče se obrátili na specialisty dětské ambulance," uvedl primář dětského oddělení KNL MUDr. Martin Zítek.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky