Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Po dvou letech se vrací autobusy do zastávky Kunratice, Nad Lukášovem

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 31. 08. 2018 00:00
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

V pondělí 3. září bude znovu obnoven provoz linkových autobusů přes zastávku Liberec Kunratice, Nad Lukášovem. Přibližně v místě původní zastávky jsou nyní dvě nová stanoviště pro oba směry včetně nástupišť, přístupových cest a ve směru do Jablonce nad Nisou také včetně přístřešku.

„Po jednáních s obyvateli této oblasti jsme navrhli vést přes zastávku Kunratice, Nad Lukášovem vždy v pracovní dny ráno tři pravidelné spoje linky číslo 141 směr Liberec. Další tři spoje během dne budou jezdit v poptávkovém režimu,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro dopravu Marek Pieter. „V opačném směru, tedy do Jablonce bude jezdit šest spojů v poptávkovém režimu a na doplnění  tudy povede i linka jablonecké MHD číslo 112,“ doplňuje Marek Pieter. Trasa spoje 112 bude prodloužena z Lukášova přes zastávku Kunratice, Nad Lukášovem do Kunratic Mšenské (k Novoplastiku). Takto prodloužené budou dva spoje v každém směru (brzy ráno a pozdě večer).

„Zahájení dřívějšího provozu na autobusové zastávce bohužel nebylo možné, protože místo pro zastavení se nyní nachází mimo hlavní silniční trasu, a to na přilehlé obslužné komunikaci, kde ještě donedávna probíhaly stavební práce,“ objasňuje náměstek Pieter.  

Celkově bude vedeno přes zastávku Kunratice, Nad Lukášovem napevno pět spojů směr Liberec (4 ráno, 1 pozdě večer), další tři v tomto směru jen poptávkově v odpoledních hodinách. V opačném směru napevno budou jezdit dva spoje (brzy ráno a pozdě večer) a dalších šest v denní době pouze poptávkově. Všechny uvedené spoje pojedou pouze v pracovní dny, z toho jeden spoj pouze mimo hlavní školní prázdniny (letní a vánoční). O víkendech obsluha zastávky zajišťována nebude.

„Využití zastávky budeme nějaký čas sledovat a vyhodnocovat. Je možné, že pak přehodnotíme počty spojů a buď je navýšíme, nebo naopak zredukujeme,“ říká náměstek Pieter.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky