Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Po koronavirové odmlce se hejtman Martin Půta opět vydal na cesty po kraji, tentokrát zavítal do Nového Boru

Mgr. Eva Říhová

odborný zaměstnanec pro externí komunikaci

  • 09. 06. 2021 11:01

Sdílet článek

Ve čtvrtek 3. června navštívil hejtman Martin Půta Nový Bor. Do sklářského města zavítal již potřetí v rámci Hejtmanského dne. Program byl opět pestrý a nehovořilo se pouze o sklu, ale například i o sociálních službách, které jsou na Novoborsku na velmi dobré úrovni. Hejtmana provázel celým programem starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Po přivítání na radnici a krátké diskuzi přijala delegace pozvání do prostorů Střední průmyslové školy sklářské, kde právě část studentů skládala některou ze svých ročníkových či maturitních zkoušek. V ateliérech se naskytla unikátní podívaná, jak vzniká skleněný tác či zátiší.

Hejtman navštívil i místní firmu Artifex, která zaměstnává na 70 zaměstnanců a věnuje se svařovacím technologiím či servisu strojů. Martin Půta si prohlédl i místní teplárnu, ateliér Wünsch a poobědval s výrobci skla z Novoborska.

Tématem návštěvy v Novém Boru však nebylo jen sklo, ale i sociální služby, proto se hejtman se starostou Dvořákem vypravili do sociálních služeb Rodina v centru či sociálního podniku Farní charity Česká Lípa, Provoz 13, kde se renovuje starý nábytek či se ze starého designuje nábytek nový.

Hejtman Martin Půta společně se starostou Jaromírem Dvořákem poté uctili památku hrdinů rumburské vzpoury a prošli místní hřbitov. Závěr Hejtmanského dne patřil tradičně setkání s občany, které se konalo v budově městského úřadu.

 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky