Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Po Krkonoších a Lužických horách zamířili Kluci z Prahy do Jizerek

08. 11. 2022

Již třetí video natočili v Libereckém kraji Janek Rubeš a Honza Mikulka – pražská dvojice, která působí na youtubových kanálech Kluci z Prahy a Honest Guide. Tito mladí tvůrci v minulosti zavítali do Krkonoš a Lužických hor, tentokrát pokračovali v poznávání Libereckého kraje v Jizerských horách. Prostřednictvím videí se snaží turisty zábavnou formou vzdělávat a inspirovat.

„Oblíbená dvojice přibližuje zejména mladší generaci přitažlivým způsobem zajímavosti a krásy navštívených oblastí. Dokáže inspirovat lidi i ze vzdálených koutů naší země k návštěvě. Snažíme se využívat různé formy propagace a toto je jedna z nich,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Ve videu se youtubeři zaměřili na poznávání přírodních krás a na všechna nevšední místa, která tyto hory nabízejí. V jejich hledáčku tak nesměly chybět Jizerskohorské bučiny zapsané na seznam UNESCO, rašeliniště Na Čihadle, osada Jizerka, Prezidentská chata nebo Protržená přehrada. Ke konci svého putování zavítali i do Jablonce nad Nisou, kde nevynechali rozhlednu Petřín nebo La Kavárnu.

Premiéra videa bude v neděli 13. listopadu v 18 hodin na youtubových kanálech Honest Guide i Kluci z Prahy. Řada dalších podzimních a zimních tipů se nalézá také na facebookovém profilu REGION LIBEREC.  Zajímavé možnosti nabízí i profil Visit Jizerky.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324