Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Po trailech přes hory. Televizní seriál zavítá do bikeparku na Polevsku

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 27. 04. 2023 13:49
  • Cestovní ruch
  • Rozvoj

Sdílet článek

Cyklistická sezóna startuje a s ní i třetí řada seriálu Po trailech přes hory. Ten letos navštíví tři české a tři slovenské bikové oblasti. V každém ze šesti dílů se mohou návštěvníci těšit na důkladnou inspekci bikeparku nebo trail centra a také na tradiční tip pro vyjížďku v dané oblasti.

Jak rekreační cyklisté, tak i ti, pro které je cyklistika sportovní vášní, čekali, až opadne sníh a budou moci sednout na svá kola. Mohou si vybrat jak nenáročné cyklotrasy, tak i náročné dálkové, mezi které seriál Po trailech přes hory patří,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovního ruchu Libereckého kraje.

První pořad poběží 29. dubna na ČT Sport. Zavede do zdejšího regionu, do bikeparku Polevsko a nabídne gravelový výlet po Lužických horách. V dalších dílech budou následovat výpravy na Plešivec, do Košic, do Tater na Liptov a do okolí zámku Hradec nad Moravicí.

Posádka zůstává i letos stejná. Průvodci jsou cyklistický všeuměl Teodor Kováč a sportovní komentátor České televize Jiří Hölzel.

Liberecký kraj poskytl na tvorbu pořadu 50 tisíc korun, za které bude mít možnost také používat výstupy ve formě krátkých videí a fotek. Zároveň pokračuje spolupráce s produkční společností ABOND. Ta odstartovala v roce 2021 natáčením první řady pořadu Po trailech přes hory, který objevoval trasu Malevilu v Lužických horách a také bikepark na Tanvaldském Špičáku.

V loňském roce se na televizních obrazovkách České televize objevil pořad S legendami přes hory, kdy Liberecký kraj zastupovala dvojice míst, konkrétně maloskalská oblast Suchých skal, které s moderátorskou dvojicí Alena Zárybnická a Mára Holeček objevovala legenda Josef Rakoncaj. Oblast Jizerských hor pak z pohledu lezců mapoval Radek Jaroš. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky