Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pobočka Krajské vědecké knihovny na sídlišti Kunratická v novém

odborný zaměstnanec

  • 07. 02. 2024 08:49

Sdílet článek

Krajská vědecká knihovna v Liberci otevřela kompletně renovovanou a nově vybavenou pobočku na Kunratické.

Po měsíční uzavírce otevřela v pondělí 5. února liberecká knihovna opět svou pobočku na sídlišti Kunratická. Tato pobočka prošla během měsíce ledna celkovou renovací a je nyní vybavena zbrusu novým nábytkem.

„Krajskou vědeckou knihovnu nenavštěvují čtenáři jen v jejím hlavním sídle v centru města. Vítají právě možnost výpůjčky knihy, ale i kulturních a vzdělávacích programů v sousedství svého bydliště. Zvlášť senioři, školní děti nebo i maminky na mateřské dovolené vítají blízkost této nabídky,“ říká Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Na čtenáře čekají nejen nové knižní regály, ale také nová křesílka, židle a stolky. A nezapomněli jsme ani na naše dětské čtenáře. Pro ně máme v prostoru knihovny nové sedací vaky, truhly a speciální odpočinkové místo. Změny se dočkal i výpůjční pult a celkové zázemí paní knihovnice. Renovace byla umožněna díky mimořádné dotaci Libereckého kraje.

Slavnostní otevření pobočky pro pozvané hosty se uskutečnilo v pondělí 5. 2. ve 13:30 hod. Od té doby je pobočka otevřena veřejnosti, a to v obvyklých otevíracích hodinách.

Liberecká knihovna provozuje šest poboček na různých místech Liberce. Jedná se o menší knihovny komunitního typu, které nabízejí nejenom základní výběr literatury, ale zejména prostor pro setkání a trávení volného času. Věříme, že díky novému a modernějšímu vybavení a designu, nabídneme obyvatelům sídliště Kunratická i přilehlých oblastí důstojný a atraktivní prostor, který budou rádi a často využívat,“ vysvětluje ředitelka knihovny, PhDr. Dana Petrýdesová.

Pobočka sídlí v budově ZŠ Aloisina výšina na adrese Aloisina výšina 642, Liberec 15 na sídlišti Kunratická v blízkosti obchodního centra Luna. Díky umístění v budově základní školy knihovna významnou měrou plní též funkci školní knihovny. Žáky a učiteli tamější školy je hojně využívaná.

 Bližší informace o jejím provozu a nabídce najdou zájemci na webové stránce knihovny na adrese www.kvkli.cz/kunraticka

 

ZDROJ TISKOVÉ ZPRÁVY: Krajská vědecká knihovna Liberec, Marcela Freimuthová, freimuthova@kvkli.cz, 482 412 125

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky