Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pod záštitou náměstka hejtmana Víta Příkaského se konalo 8. setkání starostů a místostarostů LK

Mgr. Langer Jiří

  • 17. 02. 2012 17:01

Sdílet článek

 

Na krajském úřadě Libereckého kraje se včera konalo za hojné účasti starostů a místostarostů již osmé setkání, které pořádala společnost Regionservis s. r. o. ve spolupráci s dalšími partnery.

 

Úvodní slovo přednesl náměstek hejtmana pro regionální rozvoj, evropské projekty a rozvoj venkova Vít Příkaský (ČSSD). Ve své prezentaci seznámil účastníky s aktuálními výzvami dotačních titulů v jednotlivých resortech Libereckého kraje. „Jednalo se např. o Program podpory na poskytování sociálních služeb, Program podpory paliativní a hospicové péče, Program podpory ekologické výchovy a osvěty, Podpora ochrany přírody a krajiny nebo Fond ochrany vod, dále Podpora tělovýchovy a sportu či Operační program vzdělávání pro konkurenceschopnost,“ uvedl náměstek.

Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů administruje Globální granty z OPVK, na které byla vyhlášena aktuální výzva. Informaci dostali starostové rovněž o aktuálních výzvách na odstraňování povodňových škod jako je např. Fond Solidarity EU nebo program na odstraňování škod pro obce a kraje z MMR. Prezentován byl i projekt Zdravý Liberecký kraj nebo aktuální výzva na záměr využití bývalého vojenského letiště Ralsko.

 

Účelem setkání bylo seznámení účastníků s uceleným finančním, ekonomickým, účetním a právním poradenstvím pro samosprávy, které poskytuje právě společnost Regionservis s. r. o. Účastníkům byly podány aktuální informace rok 2012 o spolupráci měst a obcí s Národním památkovým ústavem v péči o kulturní památky, dále byly představeny prezentace o financování zakázek ve světle novely zákona o veřejných zakázkách, o transparentních nákupech energií, které přináší městům a obcím úspory a prezentace firmy, která produkuje moderní a trvanlivá dětská hřiště.

 

Odpolední program se týkal Programů podpory regionálního rozvoje, aktuálních výzev na projekty o ochraně vod, řešení na údržbu pozemních komunikací a aktuální poznatky z dozorové a kontrolní činnosti Ministerstva vnitra – nakládání s obecním majetkem, ochrana veřejného pořádku v obecně závažných vyhláškách.

 

Na závěr setkání proběhla diskuze účastníků s přednášejícími.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky