Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pohoda i zážitky. K návštěvě kraje lákají turisty nová videa

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 18. 01. 2023 15:42
  • Cestovní ruch

Sdílet článek

Nalákat k návštěvě regionu sportovce ale i milovníky odpočinku si klade za cíl série nových propagačních spotů Libereckého kraje. Mají dvě dějové linky: první z nich představuje pohodu ve všech turistických regionech, druhá série spotů ukazuje  pestrou paletu zimního vyžití od lyží, přes běžky, snowboardy a sáňky až po čím dál oblíbenější pěší výlety na sněhu.

„Stále hledáme nové cesty, jak zaujmout potenciální návštěvníky a nalákat je na zajímavosti v našem kraji. Prostřednictvím videí, která šíříme přes internet, a na sociálních sítích, sice dostanou lidé jen jakousi zkratku, ale snažíme se, aby ta ukázka vystihovala přitažlivost našeho kraje,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Za pohodou

Alespoň pohledem na monitor je možné prožít poklidnou plavbu po zasněženém Máchově jezeře,  nebo si vytvořit tradiční perličkovou ozdobu, které se vyrábí jen a pouze v Poniklé ve společnosti Rautis. Nemůže chybět také představení vánočních trhů v Liberci a České Lípě či adventní atmosféra na zámku v Zákupech.

Za zážitky

Druhá série spotů představuje pestrou paletu zimního vyžití od lyží, přes běžky, snowboardy a sáňky až po čím dál oblíbenější pěší výlety na sněhu. Milovníci klasického lyžování mohou navštívit například areál na Ještědu, nebo v Rokytnici nad Jizerou. Upravenou bílou stopu lze nalézt na magistrálách v Jizerských i Lužických horách. Rodiny s dětmi mohou navštívit přírodní sáňkařskou dráhu ve Smržovce. Na pěší turistiku i bez sněžnic je možné se vydat prakticky kdekoliv, lze doporučit například oblast Lužických hor – Panskou skálu či horu Luž.

Videa vytvořilo Videostudio PP z Jičína a k vidění jsou je na turistickém portále  www.liberecky-kraj.cz a na sociálních sítích  Facebook nebo Youtube Region Liberec, kde se budou postupně odtajňovat.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky