Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Posilujme přeshraniční spolupráci, vyzval v Bruselu zástupce Libereckého kraje

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 17. 10. 2019 00:00

Sdílet článek

Pavel Branda, místostarosta Rádla a člen Evropského výboru regionů,  vystoupil v Bruselu na společném zasedání Komise pro politiku územní soudržnosti a Výboru Evropského parlamentu pro regionální rozvoj, jež bylo součástí Evropského týdne regionů a měst.

V diskusi s evropskými poslanci a komisařem zdůraznil potřebu i nadále posilovat podporu přeshraniční spolupráce. Během svého vystoupení uvedl, že pro ni jsou důležité tři věci: peníze, kooperační struktury a také právní podmínky.

Zdůraznil evropskou hodnotu Programu meziregionální spolupráce INTERREG a potřebu navýšit jeho rozpočet; zmínil rovněž důležitost kooperačních struktur, jakými jsou euroregiony a Evropská seskupení pro územní spolupráci. Soustředil se taktéž na Evropský přeshraniční mechanismus a jeho možný přínos v překonávání a odstraňování přeshraničních administrativních a právních překážek.

Nový předseda Výboru Evropského parlamentu pro regionální rozvoj i budoucí komisař pro rozpočet Johannes Hahn  jeho vystoupení přivítali a uvedli, že přeshraniční spolupráci přikládají stejný důraz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky