Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Postní plátna budou vystavena v Hejnicích

Šírová Květa

  • 14. 09. 2012 13:47

Sdílet článek

Na cestě Evropou se zastaví poutní výstava žitavských postních pláten také v Hejnicích. V termínu od 15. 9. 2012 do 4. 11. 2012 Mezinárodní centrum duchovní obnovy zprostředkuje svým návštěvníkům pohled na výstavu s názvem „Setkání, která dojímají". Slavnostní vernisáž výstavy, které se zúčastní také hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD) a statutární náměstkyně Lidie Vajnerová (SOS) se bude konat v sobotu 15. září 2012 v 15 hodin v kostele Navštívení Panny Marie v Hejnicích.

Součástí výstavy bude 14 informačních tabulí a 20 velkoformátových fotografií představující výjimečnost sakrálních výtvarných děl společně s kulturním směrem Via Sacra v Německo-Polsko-Českém trojmezí. Hlavním předmětem je prezentace hodnotné kopie „Malého žitavského plátna" (o rozměrech 15m2) z roku 1573 v kostele Navštívení Panny Marie.

Výstava chce upozornit na dávno zapomenutou 1000letou kulturní oblast ve středu Evropy a z toho vyplývající výsledky kulturních a náboženských dějin. Výstava už navštívila evropská města jako je například Berlín, Brussel, Wroclav, Kunewald, Dresden, Herrnhut, Jelenia Góra, Jawor, Karpacz, Mnichov, Praha, Bogatynia, Liberec, Řím, Turín, Wurzburg. V roce 2013 se má tato výstava uskutečnit v Praze a následně v Zeistu a Naardenu v Holandsku.

Celé zahájení výstavy bude za doprovodu hudby. Následně se bude konat bohoslužba.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky