Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Prázdninová nabídka v Českém ráji turisty a rekreanty potěší

Mgr. Langer Jiří

  • 24. 06. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8315|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Sdružení Český ráj ve spolupráci s partnery připravilo na prázdninové měsíce zajímavý program pod názvem „Prázdninová nabídka pro každý den 2009“. Jedná se o soubor nevšedních nabídek programů nebo zvýhodněných balíčků služeb, kdy každý den v týdnu je vytvořena jiná možnost, jak strávit volný čas v Českém ráji. Prázdninová nabídka pro každý den je určena jak návštěvníkům Českého ráje, tak i místním obyvatelům, kteří v ní mohou najít dobré tipy na výlet.

V programu jsou připraveny nabídky pro rodiny s dětmi, prohlídky technických památek a ukázky tradičních řemesel, z nichž některá si zájemci budou moci vyzkoušet. Milovníci historie ocení připravený program v Jičíně, Turnově, Železném Brodě i výlet do středověku na hradu a zámku Staré Hrady. Pamatováno je také na ty, kteří rádi tráví svůj volný čas aktivně.

Do projektu „Prázdninové nabídky pro každý den“ se zapojily tyto subjekty:

Šťastná země v Radvánovicích u Turnova, Muzeum Města Mnichova Hradiště a Zámek Mnichovo Hradiště, Nadační fond Metoděje Vlacha, Sundisk, s.r.o., hrad a zámek Staré Hrady, Město Železný Brod a SUPŠS Železný Brod, Kulturní zařízení města Jičína, Město Turnov, Město Semily, Pension Ort, ČEZ Obnovitelné zdroje, s.r.o., Galerie XY, Bohemian Chandeliers JW Glass, CK Czech Paradise a další.

 

Z připravovaného programu „Prázdninové nabídky pro každý den 2009“:

 

Pondělí: Ukázky broušení drahých kamenů v Turnově, prohlídky centra města Turnova a kostelů s kostýmovaným průvodcem.
Úterý: Prohlídka židovských památek v Turnově, ukázky ruční výroby skleněných lustrů ve firmě Bohemian Chandeliers JW Glass, ukázky ručního zpracování ovčí vlny v Pensionu Ort v Holenicích.
Středa: Šermířské  souboje a historická vystoupení na hradu a zámku Staré Hrady, prohlídky Valdštejnské lodžie s průvodcem, prohlídky památek Jičína s kostýmovaným průvodcem, noční prohlídky města Turnova.
Čtvrtek: Akční čtvrtky ve Žluté plovárně, výlet za sklářstvím a lidovou architekturou do Železného Brodu.
Pátek: Řemeslné pátky na Semilsku a vstup na vyhlídkovou věž kostela sv. Petra a Pavla v Semilech, prohlídka Hydroelektrárny Spálov.
Sobota: Prohlídka 8 létajících replik historických letadel z období od počátků letectví až po druhou světovou válku v Aeroklubu Mladá Boleslav, sobotní program ve Šťastné zemi v Radvánovicích.
Neděle: Nedělní pohádkové dopoledne na zámku Mnichovo Hradiště.

Podrobné informace o celé „Prázdninové nabídce pro každý den 2009“ získáte v turistických informačních centrech Českého ráje, na speciálně vydaném plakátu a na oficiálních stránkách turistického regionu Český ráj www.cesky-raj.info

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky