Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Prázdninové opravy škol na Semilsku za 13 milionů korun

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 02. 08. 2018 00:00
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Na opravy škol včetně přípravných prací, které proběhnou či začínají o prázdninách, vyčlenil letos Liberecký kraj ze svého rozpočtu téměř 81 milionů korun. Je to 2,5 krát více než v loňském roce, kdy do letních oprav investoval 33 milionů. Na Jablonecku se jedná o 7 organizací, na Liberecku o čtyři, na Českolipsku o pět a na Semilsku o tři. Na Semilsko putuje 13 040 000 korun.

Rekonstrukce budova probíhá v Jilemnici a v Turnově. Gymnázium a Střední odborná škola v Jilemnici rekonstrukce fasádu a dvůr školy za 5,3 mil. korun. V Turnově Střední zdravotnická škola zajišťuje změnu zdroje vytápění objektu školy a domova mládeže za 5,7 mil. korun a Střední uměleckoprůmyslová škola a VOŠ odstraňuje havarijní stav komína za 2 mil. korun.

„Cílem letních oprav je nejen využití letního počasí, ale také nepřítomnosti studentů ve školách. Snažíme se, aby rekonstrukce co nejméně zasahovaly do chodu škol. V mnoha případech se nám to daří a opravy jsou dokončeny do konce srpna, na některých školách ale dochází ke zdržení průběhem výběrových řízení apod. a s pracemi se tak počítá v druhé polovině roku,“ uvádí Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

V roce 2018 se na realizaci oprav a rekonstrukcí podařilo získat o přibližně 50 milionů korun více než v roce 2017. Důvodem je kladný hospodářský výsledek Libereckého kraje z roku 2017 a prodej některých nemovitostí. Část tohoto přebytku byla převedena do kapitoly školství, což je pro provozní část života škol dobrá zpráva.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky