Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Před poutním kostelem v Hejnicích bude básnit Poesiomat. Nabídne vzpomínky, písně a vyprávění v češtině i němčině

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 23. 11. 2023 16:06
  • Rozvoj

Sdílet článek

Připomíná periskop ponorky nebo výdech z metra. Po zatočení kliky se rozmluví a rozezpívá. O místě, kde stojí. O historii a současnosti, o lidech a jejich osudech. Před poutním kostelem Navštívení Panny Marie v Hejnicích bude nově oslovovat kolemjdoucí Poesiomat. Poetická roura nabídne básně, vyprávění a písně v českém i německém jazyce.

Slavnostní odhalení hejnického Poesiomatu se uskuteční v sobotu 25. listopadu v 10 hodin dopoledne. Účast přislíbili hejtman Libereckého kraje Martin Půta, autor projektu Ondřej Kobza, ředitel Kláštera Hejnice Jan Heinzl a zástupci Česko-německého fondu budoucnosti.

Poesiomat v Hejnicích je pokračováním loňského projektu spolku Piána na ulici, Česko-německého fondu budoucnosti a Nadace PPF, díky kterému vzniklo sedm česko-německých Poesiomatů u sedmi kostelů v oblasti bývalých Sudet.

Autor textu:

Martin Šeda
Poesiomat & Piána na ulici
tel. 724 784 118
e-mail: martin@piananaulici.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky