Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Předseda Rady hospodářské a sociální dohody Libereckého kraje se setkal se zástupci odborů

Futerová Linda

  • 21. 07. 2004 00:00

Sdílet článek

[id:2084|autor:Futerová Linda|email:linda.futerova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:724 030 320|aktualizace:]

První setkání náměstka hejtmana pro ekonomiku a současně i nově zvoleného předsedy rady hospodářské a sociální dohody Karla Dolejšího s odbory se uskutečnilo tento týden v sídle Libereckého kraje. Nový předseda, který byl do své funkce jednohlasně zvolen v květnu tohoto roku na ustavujícím plenárním zasedání, si od tohoto setkání sliboval především seznámení se s odborovou strukturou v Libereckém kraji či problémy týkající se především lidských zdrojů.

Ze setkání, které probíhalo v přátelské atmosféře vyplynula nutnost urychlit zřízení Rady pro rozvoj lidských zdrojů, jejíž založení vyplývá z operačního programu rozvoje lidských zdrojů a dále pak užší spolupráce a informovanost v oblasti zaměstnanosti, dopravní infrastruktury či bydlení,“ řekl Karel Dolejší.

 

Rada hospodářské a sociální dohody kraje je společným dobrovolným dohodovacím a iniciativním orgánem odborů, zaměstnavatelů a  představitelů veřejné správy pro tripartitní vyjednávání s cílem dosáhnout shody v zásadních otázkách hospodářského a sociálního rozvoje. Cílem rady je především vytváření nových pracovních míst a podmínek k podnikání, rozvoj lidských zdrojů, jako například profesní příprava či celoživotní vzdělávání. Mezi další vytyčené cíle patří rozvoj kraje a podpora veřejných služeb - dopravní obslužnost, zdravotnictví, školství, sociální péče, péče o mládež, tělovýchovu a sport, kultura.

První jednání tripartity předseda svolá na přelom III/IV čtvrtletí tohoto roku.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky