Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Předsedou Asociace krajů je opět jihomoravský hejtman, liberecký M. Půta bude komunikovat s Ministerstvem vnitra

Mgr. Langer Jiří

  • 06. 12. 2012 17:31

Sdílet článek

 

Asociace krajů na svém ustavujícím zasedání po říjnových volbách do krajských zastupitelstev znovu do funkce svého předsedy zvolila jihomoravského hejtmana Michala Haška.

Prvním místopředsedou se stal hejtman Vysočiny Jiří Běhounek. Členy vedení jsou hejtmani Jiří Zimola, Miroslav Novák a Milan Chovanec (všichni ČSSD) a pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS).

Sociální demokraté mají hejtmany v 11 krajích, na Ústecku je hejtmanem Oldřich Bubeníček (KSČM), který se z dnešního jednání omluvil, a na Liberecku Martin Půta ze strany Starostové pro Liberecký kraj.

„Jednali jsme také o resortech, které budou mít jednotliví hejtmani na starosti. Já bych měl komunikovat s Ministerstvem vnitra zejména ve věci navrhovaných reforem veřejné správy, se kterými nesouhlasíme,“ řekl liberecký hejtman s tím, že bude iniciovat společný postup hejtmanů, neboť tyto návrhy vzdalují obce od úřadů a institucí, jako jsou třeba stavební úřady nebo pošty.

Definitivní ustavení odborných komisí Rady AKČR se bude konat na následujícím zasedání v lednu příštího roku v Brně.

Asociace se zabývala akutním problémem, kterým je uzavírání nových smluv zdravotních pojišťoven s nemocnicemi. Jednání se účastnili zástupci krizového štábu tvořeného Asociací českých a moravských nemocnic a zdravotnických odborových organizací. Pokud se nepodaří smlouvy dojednat do konce roku, pak asociace požádá ministra zdravotnictví i ředitele významných pojišťoven, aby se zúčastnili jejího lednového jednání.

Očekává se dále tvrdá polemika asociace s vládou Absolutní prioritou je pode AKČR  dočerpání peněz z evropských fondů. Klíčovým úkolem bude pro kraje také udržení rozsahu, dostupnosti a kvality služeb.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky