Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Přehlídka amatérského divadla Jizerské oblasti je již připravena

Mgr. Langer Jiří

  • 19. 02. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7557|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Jako každý rok, i letos zve DS J. K. Tyl Lomnice nad Popelkou své příznivce na tradiční přehlídku amatérského divadla Jizerské oblasti, tentokrát již na její  12. ročník. Přehlídka, na které se představí amatérské soubory Jizerské oblasti se uskuteční v termínu od 6. do 8. Března 2009 v Lomnickém Tylově divadle. Účast v odborné porotě přislíbili pánové Rudolf Felzmann, Dušan Zakopal a Jan Hlavatý.

Přehlídku symbolicky zahájí  domácí ochotníci se svojí veselohrou Paní ministrová, srbského autora Branislava Nušiče. Politické hrátky a rošády jedné paničky budete mít možnost shlédnout v pátek 6. března od 17 hodin.

Na 21. hodinu již bude v Tylově divadle pro diváky nachystána hra Tři sestry, kterou dle A. P. Čechova pro Turnovského divadelní studio A. Marek upravil Petr Haken. Hra je plná mužské ironie a možnost shlédnout ji měli i diváci v pražském Činoherním klubu.

Sobotní program zahájí divadlo Jesličky z Hradce Králové s dramatizací povídek A. Bunina. Temná dramata o vášních lásek jsou naplánována na 9. hodinu ranní.

Šílenou Grétu Stanislava Grochowiaka, tragikomedii o životě a smrti sehraje pro lomnické publikum divadelní soubor Tyl ze Železného Brodu ve 13. hodin.

  E.F. Burian, soubor působící při MěKK Tanvald se představí  17. hodin komedií Jaromíra Břehovského Rejžák z Prahy. Jde vlastně o divadlo na divadle- hra vypráví o trampotách amatérského souboru z malého města.

Posledním soutěžním představením bude francouzská situační komedie z prostředí plastické chirurgie Uděláte mně to znova?. Na prknech Tylova divadla ji sehraje divadelní soubor PODIO ze Semil ve 20. hodin.

V neděli 8. března zakončí přehlídku ochotníci z Nové Vsi nad Popelkou. Již nyní se můžete těšit na jejich představení Zlý duch Lumpacivagabundus aneb ludrácký trojlístek. Téměř operetka o tom, co všechno se může stát, když se bohové vsadí s jedním povedeným duchem bude mít svůj začátek v 17. hodin.

Změna programu přehlídky vyhrazena! Jednotlivé vstupné na všechna představení přehlídky bude činit 50 Kč, pro děti, studenty a seniory 30 Kč. Předprodej vstupenek bude probíhat vždy jednu hodinu před každým představením v pokladně Tylova divadla. K návštěvě všech pořadů  vás zve pořádající DS J. K. Tyl Lomnice nad Popelkou.

Petr Sádek

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky