Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Přehlídku obnovených brownfieldů v kraji hostí jablonecký Central

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 10. 05. 2023 10:45
  • Rozvoj

Sdílet článek

Tradice pokračuje a opět je o něco silnější. Liberecký kraj ve spolupráci s Agenturou regionálního rozvoje  pořádá putovní výstavu revitalizovaných brownfieldů zdejšího regionu. K vidění bude v nákupním středisku Central v Jablonci nad Nisou od 15. do 26. května.

„Putovní výstava, stejně jako internetová databáze brownfieldů a greenfieldů Libereckého kraje, představují účinné nástroje, které pomáhají při opětovném využití zanedbaných a nefunkčních objektů či areálů na území našeho kraje,“ prohlásil Jiří Ulvr, krajský radní pro rezort hospodářského a regionální rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

K vidění budou kupříkladu Huť Marie, IGI Centrum Vratislavice, Kittelův dům, Výtopna Kořenov, Zámek Svijany, Lůžkový hospic, Pivovar ve Cvikově, Kotelna v Andělské hoře nebo bývalá textilní továrna ve Frýdlantě.

Od roku 2011 putovní výstava revitalizovaných brownfieldů Libereckého kraje zavítala bezmála na dvě desítky míst převážně v Libereckém kraji. V posledních letech ji lze vidět převážně v obchodních centrech v Liberci a Jablonci nad Nisou. Každý rok se výstava rozrůstá o další nová místa a  nyní čítá přes čtyři desítky výstavních panelů.

Kdo by měl zájem dozvědět se více o krajských brownfieldech, může navštívit web www.investujpodjestedem.cz. „Tam lze získat další informace o této problematice a vyhledat i vhodná místa pro podnikatelské záměry. Je také možné se obrátit na Agenturu regionálního rozvoje, která portál spravuje a je připravena zprostředkovat potřebné informace,“ doplnil radní Ulvr.

Databáze brownfieldů a greenfieldů, což jsou pomyslné zelené louky určené k zastavění, v současné době obsahuje celkem 266 míst, z toho 9 jich je určených k prodeji a 4 k pronájmu. Další užitečné informace se nalézají na webových stránkách odboru regionálního rozvoje a evropských projektů krajského úřadu http://regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz. Web Agentury regionálního rozvoje je na www.arr-nisa.cz  a obchodního centra Fórum  na www.centraljablonec.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky