Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Přes devadesát mladých sportovců bude náš kraj reprezentovat na dětské zimní olympiádě. Začíná už v neděli

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 26. 01. 2018 00:00
  • Školství

Sdílet článek

Slavnostním ceremoniálem odstartují v neděli 28. ledna v 15:00 hodin v pardubické Tipsport areně VIII. Hry zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2018. Až do 2. února se na sportovištích v Pardubickém kraji předvede asi 1300 talentů v kategoriích mladších a starších žáků. Svou výpravu tady bude mít i Liberecký kraj, která čítá 94 mladých sportovců. Se svými soupeři z ostatních krajů se utkají celkem v jedenácti disciplínách. Krajskou reprezentaci doplní ještě 29 trenérů. Na nedělní zahájení se chystají také hejtman Martin Půta a jeho náměstek Petr Tulpa. V závěru olympiády převezme Liberecký kraj olympijskou vlajku.

Mladí nadějní sportovci budou usilovat o medaile i bodová hodnocení v devíti zimních sportech - alpské lyžování, běžecké lyžování, biatlon, krasobruslení, lední hokej, lyžařský orientační běh, rychlobruslení, skicross, snowboarding a dvou doprovodných disciplínách – taneční soutěž a šachy.

Sportovat se bude na šesti místech - Litomyšl, Choceň, Česká Třebová, Letohrad, Dolní Morava a Čenkovice, kde budou mladé naděje bojovat o 127 sad medailí.

„Na minulé zimní olympiádě v roce 2016 v Ústeckém kraji získala reprezentace Libereckého kraje 32 cenných kovů, což bylo nejvíce ze všech 14 krajských výprav. Zazářili především běžkyně a běžci na lyžích, kteří vybojovali 8 zlatých, 3 stříbrné a 2 bronzové medaile. Věřím, že i tato olympiáda bude pro naše mladé sportovce úspěšná,“ říká Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro školství, mládež, tělovýchovu, sport a zaměstnanost.

Jednou z forem podpory krajských týmů je sportovní oblečení. Liberecký kraj jim vybral sportovně společenské reprezentační oblečení, set složený ze zimní bundy, mikiny a čepice.

Po Pardubickém kraji převezme pomyslnou štafetu Liberecký kraj, který bude pořadatelem Letních olympijských her dětí a mládeže v roce 2019. Ve čtvrtek 1. února si tak na slavnostním ceremoniálu přebere náměstek Petr Tulpa od zástupců Pardubického kraje olympijskou vlajku.

Vše o přípravách a průběhu olympiády v Pardubickém kraji naleznete na adrese https://odm.olympic.cz/. Můžete průběžně sledovat nejen akční záběry ze závodů, výsledky v jednotlivých sportech, ale i pořadí krajů či medailový přehled.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky